Аржентина оцеля в най-дългите дузпи

Вратарят на Колумбия отчая Меси и Агуеро

Sportinglife
Sportinglife 07:50 ч., 27 Юни 2015
0
874
Getty Images

Една от най-големите драми с рекордните 14 дузпи в историята на Копа Америка завърши щастливо за Лионел Меси и компания.

Аржентина успя да отстрани Колумбия на четвъртфинал след изпълнение на дузпи – 5:4 (0:0 в редовното време).

Героят за „гаучосите” дойде от пейката. Резервата Карлос Тевес, който се завръща в Бока Хуниорс от новия сезон, заби финалния удар. И запази шансовете на Аржентина да спечели турнира за първи път от 1993 година.

Фаворит №1 доминираше през цялото време. Но както е модерно да се казва, колумбийците бяха „паркирали автобуса” пред вратата си. А на нея стоеше великолепният Давид Оспиня.

Истинско чудо бе как стражът на Арсенал, който напуска Лондон през лятото, спасяваше удари на Лионел Меси и Серхио Агуеро. Някои от тях бяха от 2-3 метра.

Треньорът на колумбийците Хосе Пекерман взе тежко решение – да махне от титулярите Радамел Фалкао, който след разочароващия сезон в Манчестър Юнайтед по същия начин игра и на Копа Америка.

Колкото и Аржентина да натискаше, гол не падаше. Типично по южноамерикански мачът бе с много нерви, дърпане, блъскане, бутане... За да се стигне до руската рулетка във футбола.

Дузпите започнаха с точен удар на Джаксън Мартинес за Колумбия. Лионел Меси веднага отговори – 1:1.

Влезлият като резерва Фалкао вкара втори гол за колумбийците. Гарай изравни за Аржентина – 2:2. Точните дузпи продължиха с Куадрадо и Банега – 3:3.

Тогава колумбиецът Муриел първи изпусна, а Лавеци даде преднина на Аржентина – 4:3. Кардона изравни, за да дойде и първият аржентински пропуск – на Билия.

Той даде старт на серия от цели пет изпуснати дузци. Последователно са провалиха Сунига (Колумбия), Рохо (Аржентина) и Мурило (Колумбия). Тогава дойде звездният миг на Карлос Тевес.

Героят на Ювентус от миналия сезон бе безпощаден – 14-ата дузпа бе финална в мача. Въпреки че влезе чак в 73-ата минута и че няма шанс да бъде титуляр в този аржентински състав, Карлито си остава смъртоносен.

Довечера ще стане ясно дали ще видим голямата класика на Южна Америка. Съперник на Аржентина ще бъде победителят от дуела Бразилия – Парагвай. Другият полуфинал вече се знае. Там домакинът Чили среща Перу.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията