Аржентина на финал след разгром над Парагвай

Меси без гол, но с три асистенции при 6:1

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 01 Юли 2015
0
436

Парагвай развали „черешката на тортата” в Копа Америка и изхвърли Бразилия от турнира. Така пропадна южноамериканското „Ел Класико” Бразилия – Аржентина.

Вместо това Лео Меси и компания направиха на пух и прах Парагвай в полуфинала – 6:1. Така в мача за титлата Аржентина ще се изправи срещу домакина Чили.

Най-накрая голям двубой направи Анхел ди Мария. Нападателят, който претърпя много критики в Манчестър Юнайтед за слабо представяне през миналия сезон, вкара два от головете.

А синхронът с Меси бе наистина впечатляващ. Когато към тях се добави Серхио Агуеро, става наистина страшно за всеки съперник.

Нападателят на Манчестър Сити също заби един гол. Английският привкус в победата на Аржентина дойде още от старта на голеадата – бранителят на Юнайтед Маркос Рохо откри резултата в 15-ата минута след асистенция на Меси.

Останалите два гола на „гаучосите” отбелязаха Хавиер Пасторе (Пари Сен Жермен) и Гонсало Игуаин (Наполи). Почетното попадение за Парагвай бе на Бариос в 43-ата минута, с който резултатът стана оптимистичен – 1:2. Но шансове за нещо повече въобще нямаше.

„Не съм притеснен, че не вкарах гол. Аржентина игра отличен футбол и отбеляза шест”, каза Меси, който за трети път в турнира получи наградата за играч на двубоя.

„Опитвахме се да играем, както и в предишните срещи – продължи виртуозът. – Изпълнихме първата си цел – да стигнем още един финал. Много искаме да станем шампиони.”

Меси винаги е бил обвиняван, че не може да изведе Аржентина до титла.

Миналата година на Мондиал 2014 той стана футболист №1 на турнира, но „гаучосите” паднаха от Германия с 0:1 във финала. Ако спечели Копа Америка, Меси и отборът му ще имат шанс за реванш. През 2017 година на Купата на конфедерациите в Русия ще се очаква мач срещу Германия.

Винаги бойно настроеният Хавиер Масчерано демонстрира феърплей преди реванша. „Аржентина и Чили са братски страни – каза железният бранител на Барселона. – Ще играем финал, а няма да ходим на война. Не смятам, че ние сме фаворитите. Но много искаме да спечелим турнира.”

Финалът е на 4 юли в чилийската столица Сантяго.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията