Кирил Домусчиев

Печелившият отново е Лудогорец

Психологическата война е част от всяко дерби. Особено когато то ще решава накъде ще завие пътят към титлата.

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев 15:35 ч., 10 Ное 2014
0
1125
Lap.bg

От влизането на Лудогорец в „А“ група се научихме едно – каквото и да се случва винаги клубът от Разград е печеливш! Като крайни резултати на терена, като лоби във футболния съюз, като съдийско око... Клубът е силен на всички фронтове и бързо се учи да печели.

ЦСКА поведе триседмична битка кога да бъде дербито на върха срещу Лудогорец. И накрая победителят отново е Разград.

Да започнем с предисторията. БФС обявява програма, в която двубоят е в петък, 21 ноември. Причината – пет дни по-късно Лудогорец играе срещу Ливърпул в Шампионската лига и така ще има повече време за почивка. ЦСКА логично атакува – в петък в 17,45 ч много хора от провинцията, а и от София, не биха могли да стигнат до „Българска армия“. Това е официалната причина, а неофициалната – съперникът ще трябва да раздвоява сили между двата възлови двубоя. От БФС, от държащата тв правата компания „Футбол Про Медия“ и от Разград само се подсмихваха под мустак на „червените“ искания. Ясно е кой има член на изпълкома и е силен в прегръдките с Боби Михайлов. От целия случай разбрахме, че Нова телевизия просто няма думата при определянето на програмата. Защото супердербито трябва да е в праймтайма, а петък в 17,45 ч със сигурност не влиза в тази графа. Така че Нова тв ще предава тогава, когато й наредят.

Стигаме до последната седмица. ЦСКА праща нова молба до БФС, отхвърлена.

И точно тогава алармата светна в Разград и шампионът намери начин да обърне всичко в своя полза! Лудогорец има 13 национали – девет български и четирима легионери. Родните не са проблем – на 16-и ще играят мач пред почти празен стадион срещу джуджето Малта. Чуждестранните звезди Роман Безяк, Браян Ангуло, Абел Анисе и Юнес Хамза обаче имат мачове във вторник и сряда, а и дълги пътувания. Дербито с ЦСКА е в петък. Ясно е, че Хамза трудно ще долети в отлична кондиция от Кайро, където ще участва в Египет – Тунис в сряда и в петък ще е готов за битката на „Армията“.

Така изведнъж Лудогорец се съгласи и дори сам поиска дербито да се отложи за събота. Смирено директорът Ангел Петричев започна да обяснява как целият клуб желаел да е тогава, но заради ангажиментите в Шампионската лига не се усетил по-бързо да отговори на ЦСКА. И видиш ли – в Разград обичали толкова много „червената“ публика, че не може ли да я лишат от зрелището. Истински благородници!

Ха сега! Кой е победителят? „Добрият“ Лудогорец прави всичко в името на българския футбол, а „лошият“ ЦСКА само нагнетява напрежението...

В случая най-голяма вина, ако въобще може да бъде говорено за такава, носят на „Армията“. Там не са разгледали внимателно обстоятелствата с националните отбори и ангажиментите на всеки от отборите. Ако не се бяха напъвали, сега просто програмата щеше да се спази (вече не можем да видим вариант, в който Лудогорец щеше да се натиска мачът да отива в събота, а ЦСКА да се подсмихва отстрани). Има и друга гледна точка – на феновете. Със сигурност мач в събота ще докара повече запалянковци на ЦСКА на „Армията“.

Психологическата война е част от всяко дерби. Особено когато то ще решава накъде ще завие пътят към титлата.

Лудогорец гросмайсторски спечели рунда извън терена. Ще видим какво ще стане на терена.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията