Жарко слънце и много изненади в първата седмица на Уимбълдън

Рафа Надал и много фаворитки при жените напуснаха турнира

Sportinglife
Sportinglife 17:45 ч., 05 Юли 2015
0
248
GETTY IMAGES

Необичайни горещини и сериозни изненади белязаха първата седмица на Уимбълдън.

Дъстин Браун попадна под светлината на прожекторите с победата си над Рафаел Надал, а представителката на домакините Хедър Уотсън спечели сърцата на неутралните зрители със страхотното си представяне срещу Серина Уилямс.

Световната №1 оцеля, но 23-годишната британка остана само на две точки от сензацията. Едно е сигурно - ако продължи да играе по този начин и показва същия борбен дух, я чакат добри години.

Надал, двукратен първенец на "свещената трева" и петкратен финалист, се срина много в ранглистата и през този сезон бе поставен на непривичното за него 10-то място в схемата.

Бившият №1 не успя да прескочи първата седмица. Нещо повече - за четвърта поредна година Матадора напусна Уимбълдън, сразен от играч извън Топ 100.

За Дъстин Браун и караваната му се изписаха легенди, но приказката за почитателя на Боб Марли приключи бързо, след като бе сразен в четири сета от сърбина Виктор Троицки.

Дъстин Браун обаче се понрави на публиката с непринудената си игра и няколко невероятни изпълнения. Забележителното при него е, че вече е с две победи от два мача срещу Рафа Надал.

При жените шест от първите 10 поставени напуснаха надпреварата още в първата седмица.

Сред тях беше и двукратната шампионка и миналогодишна победителка Петра Квитова, която изпусна сет преднина, за да претърпи поражение от бившата лидерка в света Йелена Янкович.

Представянето на сръбкинята през последните години е на приливи и отливи, но с опита си тя все още е заплаха за всички съпернички в женската верига.

Квитова изглеждаше съсипана на пресконференцията след тежката загуба: "Човек съм. Не съм робот. Все още не мога да си обясна какво се случи."

Но още по-зле е положението за Южени Бушар.

Канадската красавица бе сред сензациите на миналия сезон и дори достигна до финала на Уимбълдън.

Сега обаче си стегна багажа от втори пореден турнир от Големия шлем още след първия кръг след поражение от Инг-Инг Дуан - китайска квалификантка.

Нерадостна бе и съдбата на Симона Халеп, която преклони глава пред Яна Цепелова от Словакия.

Румънката също е в криза, след като на Ролан Гарос отпадна във втория кръг от Миряна Лучич-Барони.

Ана Иванович пък бе отстранена от Бетани Матек-Сандс пред погледа на гаджето си - звездата на Байерн Мюнхен Бастиан Швайнщайгер.

Петкратната шампионка Винъс Уилямс си уреди 26-то дерби със сестра си Серина. По-малката от двете сестри води с 14:11 в общия баланс.

Освен Надал мъжкият турнир загуби Кей Нишикори и Милош Раонич, както и нашият Григор Димитров.

Нишикори се отказа заради контузия, Раонич отстъпи на Ник Кирьос, а Григор - на Ришар Гаске.

Защитаващият титлата си Новак Джокович продължава турнира без загуба на сет. За Роджър Федерер турнирът също протича добре, но той вече загуби един сет - срещу австралийския бомбардир Сам Грот.

Надеждата на домакините Анди Мъри впечатлява с тениса, който показва и след страхотния сезон на клей мечтае за втора титла от Уимбълдън, който успя да спечели през 2013 г.

В понеделник са всички осминафинали при мъжете и при жените.

В 15:00 ч. наше време погледите ще бъдат приковани към Централния корт, на който Серина и Винъс ще излязат в сестринското Уилямс дерби за 26-ти път в историята.

След любопитния сблъсък на двете сестри публиката ще приветства местния любимец Анди Мъри, който ще спори за четвъртфинално място с хърватския бомбардир Иво Карлович.

В последния мач на Централния корт световният №2 Роджър Федерер ще премери сили с испанеца Роберто Баутиста Агут.

На Корт №1 също ще е интерсно.

Мария Шарапова и Зарина Диас започват шоуто, след което идва време на мъжките сингъли Стан Вавринка - Давид Гофен и Новак Джокович - Кевин Андерсън.

Още редица интересни мачове ще се изиграят в първия ден на седмицата, сред които Ник Кирьос - Ришар Гаске, Томаш Бердих - Жил Симон и Каролине Возняцки - Гарбине Мугуруса. Всички те са на Корт №2.

На Корт №12 пък вниманието привлича двубоят Виктория Азаренка - Белинда Бенчич.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията