Страх от ЦСКА

„А“ група трепери, все едно на Коледа „червените“ ще се върнат

Sportinglife
Sportinglife 06:50 ч., 09 Юли 2015
2
15051
Lap.bg

Вечен ще е спорът кой е по-големият отбор на България. Но все още безспорен е фактът, кой е най-успешният – ЦСКА. Паднал на земята като след кроше на Кличко, грандът е във „В“ група.

Прави селекция за аматьорски футбол. Но еуфорията сред феновете му е все така огромна. Хиляди се заканват още в петък да отидат до Тетевен, за да видят първата изява на момчетата на Христо Янев. Няма лошо – сега целта на ЦСКА не е купа, а влизане в „Б“ група.

Но колкото и да е тежко положението на „Армията“, странно ЦСКА е все в устата на хора от елита. Например – смятанията за сигурно ново попълнение на „червените“ Янаки Смирнов (чувал ли бе някой за това момче до преди седмица) изведнъж се оказа неотклонима цел на... втория отбор на „Лудогорец“.

Като че ли обезкървяването на ЦСКА и във „В“ група е приоритет на шампиона, който най-много се страхуваше от „червените“ в модерните години на футбола ни и тоталната зелена доминация.

Колко души биха изгледали (или прочели) интервю на Венцеслав Стефанов, ако темата е една – добрата стара Славия?

Между нула и николко! Затова достолепният чичо Венци не спира да хвърля кал по ЦСКА. Да обяснява как всичко „червено“ във футбола е гнило и пошло. И че ЦСКА е на истинското си място. Честито, чичо Венци! Мисията на теб и колегите ти в БФС е успешна, но май не съвсем.

Май крайната цел беше абсолютното убиване на ЦСКА. Защото дори в нокаут боксьорът ще стане. А мъртвият си е мъртъв. Такъв трябваше да бъде ЦСКА през 2013 година, когато „титан“-ите Димитър Борисов и Иво Иванов пратиха в БФС писмо, в което пишеше: „Спира спортната дейност на клуба!“ Кратко и ясно.

ЦСКА влизаше в гроба. Но за зла участ се появиха вечният машинатор Александър Томов и болезнено влюбеният в „червената“ идея Стойчо Младенов. Опитаха да спасят ЦСКА, мисията очевидно не бе с щастлив край. Опитът обаче бе на лице, а със събрани от плажовете играчи отборът все за шампионска титла се бореше.

Сега футболът и бизнесът в България са уплашени от името Гриша Ганчев.

И за него казват, че е „болезнено болен чорбар“. Но чорбар с пари и знания как се управлява футбол. И след 19 години успехи с Литекс сега зад гърба си има армия от фенове, които с право му вярват. Докато траят двете години на изгнание в долните дивизии, Ганчев ще има време да подреди по своя начин къщичката на „Армията“.

И когато ЦСКА влезе в „А“ група, директно да стане шампион. Така както Литекс го направи през 1998 година. Нормално е да виждаме страх в очите на конкуренцията. Чичо Венци щеше да се пръсне от кеф, докато говореше за страховития проект за новия стадион красавец в „Овча Купел“.

А когато се събуди, се оказа, че краката му са били отвити. Ще дойде ЦСКА и по стара „бяла“ традиция ще бие под път и над път Славия. Лудогорец ще има отново „червен“ съперник, но не безпаричният Томов или незаинтересованите „титани“.

Да не забравяме един от „най-успешните“ директори/треньори в историята на Левски. Неспечелилият нито един трофей като ръководител Георги Иванов-Гонзо си пожелаваше ЦСКА да порита няколко години из селата на „В“ група.

Определено има от какво да се страхува директорът.

Главата му още не може да се оправи от крошето, наречено „шест поредни загуби с обща голова разлика 1:12“... А ако от някъде се появи и онзи ужасен Стойчо Младенов...

Ако все още Гонзо е някой в Левски, когато ЦСКА се завърне в елита, то ще се страхува да не получи „един червен лакът“ в лицето, както сам удряше Ибрахима Гай, за да вкара прословутите си голове

Всички тези терзания показват колко е могъщ и уникален ЦСКА за България.

Доказателство са материалите в италианската, испанската, френската и португалската преса. Само един цитат: „От този отбор се страхуваше цяла Европа“. Един ден може пак да се страхува.

2 коментара

1 Андрей Андров 09.07.2015 23:28:16
4 1

И то много голям....

2 Андрей Андров 09.07.2015 23:27:39
0 4

Смешник.....

Твоят коментар:

Close Обратно към статията