Швайнщайгер в Манчестър Юнайтед

Байерн го продава за 20 милиона евро

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 11 Юли 2015
0
921
Getty Images

Второ поредно лято Байерн продава своя рожба. Миналата година Реал (Мадрид) купи Тони Кроос за 25 милиона евро, а сега Манчестър Юнайтед взема Бастиян Швайнщайгер за 20 милиона.

Всичко по договора на капитана на Бундестима е уточнено, липсват само подписите.

Швайни ще получава в Юнайтед по 13 милиона евро за всеки от трите сезона, за които ще има договор.

По-късно днес халфът ще лети за Манчестър, за да мине медицински тестове. Много е вероятно представаянето му да е в неделя.

Довечера Байерн ще представи пред феновете си тима за новия сезон на стадион „Алианц Арена”, а за първи път от 13 години Швайнщайгер няма да е там.

Вместо това още в понеделник той трябва да замине с Манчестър Юнайтед за Щатите, където започва дългото турне на „дяволите” в „Турнира на шампионите”.

Луис ван Гаал е голям фен на Швайнщайгер от престоя му в Байерн.

Заедно с нападателя Томас Мюлер халфът минаваше за един от най-любимите футболисти на холандеца. Още миналото лято Ван Гаал се опита да купи Швайни, но тогава Байерн отказа да го пусне.

До края на договора му остава един сезон. Така излезе дилемата – или подновяване и завършване на кариерата в Байерн, или товае последният шанс за голям трансфер в голям клуб.

В същото време се забелязва и тенденцията, която Пеп Гуардиола прави при баварците.

Един по един си тръгват именно най-добре развилите се юноши на клуба. Първо беше Кроос, който стана лидер и в Реал.

Сега е Швайнщайгер, който има осем шампионски титли с Байерн. Освен това миналото лято треньорът освободи и Марио Манджукич, който бе сред най-важните при спечелването на златния требъл през 2013 година, включително с гол във финала на Шампионската лига.

Засега изпълнителният президент Карл-Хайнц Румениге изпълнява всяко желание на Гуардиола.

Въпреки че треньорът така и не казва дали ще остане след края на идния сезон. „Мисля, че имаме основание да мислим, че договорът ще бъде подновен”, казва Румениге.

Сега в трансфера на Швайнщайгер има най-много смисъл.

Футболистът е на почти 31 години. А в халфовата линия играят любимите испанци на Гуардиола – Тиаго Алкантара и Шаби Алонсо. Беше привлечен младежкият национал на Германия Джошоу Кимих, който минава за един от големите таланти в страната. Напълно възможно бе Швайни да започне да остава резерва.

Стратегията на Байерн с Гуардиола крие рискове.

Най-големият отбор на Германия е на път да бъде направен по негов стил с много чужденци, а на местните не се обръща толкова внимание. Така ако Гуардиола не подпише нов договор, то другото лято Байерн може да е отборът на Пеп без... Пеп.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията