Корина Шумахер съди три германски списания

Клюкарско списание написа, че Михаел е проговорил

Sportinglife
Sportinglife 13:10 ч., 14 Юли 2015
0
2361
Getty Images

Съпругата на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Корина, води дела срещу три германски клюкарски списания заради публикуваната от тях недостоверна информация за състоянието на бившия пилот.

В Мюнхен Корина съди Bunte, Freizeit Revue и Freiszeit Spas, като всяко едно от изданията е публикувало информация, която не е била потвърдена или е отречена от семейството на Михаел.

Най-сериозно е положението на Freizeit Revue, според което Михаел е проговорил за първи път след излизането си от изкуствената кома и това е станало в дома му в Швейцария. Естествено, списанието няма доказателства за това и цитира източници, които няма как да бъдат проверени.

Според списанието, Михаел „говори накъсано”, но въпреки това вече общува със семейството си. Другите две издания публикуваха информация, че Михаел е подложен на „специално лечение”, както и че „усеща любовта на Корина”, но отново без доказателства, както и без уточнение в какво се състои специалната терапия за възстановяването на Шумахер.

Съдът прие тезата на Корина и вече постанови, че списанията са изградили у читателите си „спекулативна надежда, изградена върху воайорски наблюдения”. Веднага след това дойде и първата съдебна победа на госпожа Шумахер срещу трите издания, които получиха забрана да публикуват неофициална и непотвърдена информация относно състоянието на съпруга й.

Легендарният пилот от Формула 1 пострада тежко при падане на ски във Франция в края на 2013 година. След това лекарите го поставиха в изкуствена кома и са му направили поне две животоспасяващи операции – едната включваше отварянето на черепа му, за да се намали напрежението върху мозъка на пилота, а втората беше за почистване на съсиреците кръв в черепната кутия на Михаел.

От първия ден на престоя на Шумахер в болницата във Франция Корина и мениджърът на Михаел Сабине Кем контролират изключително строго информацията, която стига до медиите, а всички, които са посетили германеца в болницата или в дома му в Швейцария отказват да коментират състоянието на Михаел и дали наистина състоянието му се подобрява.

След лечението във Франция Михаел беше преместен в миниклиниката, която Корина построи за него в дома им в Швейцария, но при трансфера с медицински хеликоптер избухна поредния грандиозен скандал около случая, тъй като стана ясно, че е открадното медицинското досие на пилота.

Веднага след това Кем заплаши всички медии в Европа, че ще ги фалира със съдебни дела, ако някои се осмели да публикува данни от досието на Михаел. Прекият извършител на кражбата се самоуби, а няколко клюкарски издания потвърдиха, че досието на Михаел им е било предлагано срещу 50 000 евро, но никой не се реши да го купи и публикува.

Според последната официална информация от семейство Шумахер, Михаел се възстановява, но процесът беше определен като „труден и бавен”, без обаче да има допълнителни подробности.

Този сезон синът на Михаел – Мик, стартира като пилот във Формула 4, но направи тежка катастрофа и счупи ръката си, а медиите бяха предупредени, че младежът няма да коментира състоянието на баща си, а само собственото си представяне на пистата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията