Легендата Брайън Робсън „благослови“ Швайнщайгер

Робсън не спести суперлативи за новото попълнение

Sportinglife
Sportinglife 13:15 ч., 14 Юли 2015
0
751
GETTY IMAGES

Някогашният капитан на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън не спести суперлативи за новото попълнение на „Червените дяволи“ Бастиан Швайнщайгер.

Робо заяви пред в. „Сън“, че германецът си остава футболист от най-висока класа и истински лидер.

„Юнайтед имаше нужда от подобен играч със силен характер“, сподели Робсън.

„Майкъл Карик, разбира се, е достатъчно опитен и класен футболист, но когато през миналия сезон той отсъстваше, представянето на тима се влошаваше.

Швайнщайгер безспорно е изключителен играч, а постиженията му са достатъчно впечатляващо. Той може да върне Юнайтед на върха“, класеше присъдата на легендата.

Робсън добави, че възрастта на германеца (ще навърши 31 г. през август) не е проблем.

„Хората се питат дали не е безсмислено да вземеш футболист на 31 години, но това не ме притеснява. Според мен това по-скоро е плюс, защото Швайнщайгер е именно онзи лидер, който може би липсваше на Юнайтед“, поясни Робо.

ESPN пък коментира, че трансферът в Юнайтед е сполучлив ход за всички участници в сделката.

„Швайни можеше спокойно да довърши кариерата си в Бавария, където спечели купища отличия. Той отхвърли по-лесния вариант, за да търси ново предизвикателства във Висшата лига.

В действителност този трансфер е добре дошъл не само за играча, но и за Байерн.

Договорът на Швайнщайгер изтичаше след по-малко от година, така че в клуба вероятно са доволни, че са получили солидна сума за 30-годишния играч, който имаше доста травми в последните години.

Пък и не може да се каже, че Швайнщайгер беше сред ключовите хора, върху които Пеп Гуардиола гради отбора си. При това треньорът нямаше как да заточи световния шампион на пейката за продължителен период от време заради статута му в клуба и популярността сред феновете“, пише ESPN.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията