Юнайтед – 300 млн. евро похарчени за 1 година!

„Червените дяволи“ готвят още трансфери, ще пожертват ли Ди Мария и Де Хеа?

Sportinglife
Sportinglife 13:20 ч., 14 Юли 2015
0
1024
GETTY IMAGES

Беше очаквано нивото на Манчестър Юнайтед да падне в момента, в който сър Алекс Фъргюсън най-после сложи край на продължителната си и изключително успешна кариера.

След крайно неудачния (непълен) сезон на Дейвид Мойс, в който „Червените дяволи“ се сринаха до степен да не участват в Шампионската лига, на „Олд Трафорд“ акостира Луис ван Гал. От този момент манчестърци не спират да харчат за нови играчи.

Покупките на Юнайтед за последната година

Име (отбор) Цена (в евро)

Морган Шнайдерлин (Саутхемптън) 35 млн.

Мемфис Депай (ПСВ Айндховен) 32 млн.

Бастиан Швайнщайгер (Байерн) 18 млн.

Матео Дармиан (Торино) 18 млн.

Анхел ди Мария (Реал М) 75 млн.

Люк Шоу (Саутхемптън) 37,5 млн.

Андер Ерера (Атлетик Б) 36 млн.

Маркос Рохо (Спортинг) 20 млн.

Дейли Блинд (Аякс) 17,5 млн.

Радамел Фалкао (Монако) 8 млн.

Други 4 млн.

Морган Шнайдерлин стана четвъртото ново попълнение на Юнайтед това лято след Мемфис Депай, Матео Дармиан и Бастиан Швайнщайгер.

С привличането на халфа на Саутхемптън разходите за трансфери при Ван Гал достигнаха до фантастичната граница от 300 млн. евро за една година.

Това не е рекорд, но само осем други отбора са показвали подобна щедрост в историята в рамките на толкова кратък период – Реал (Мадрид), Байерн (Мюнхен), Барселона, ПСЖ, Манчестър Сити, Челси, Арсенал и Ливърпул.

Шнайдерлин бе взет за 25 млн. паунда (около 35 млн. евро), а тримата играчи преди него – за 68 млн. евро. Това означава над 100 млн. евро похарчени само за първия месец от откриването на пазара.

През миналия сезон бяха хвърлени 198 млн. евро за привличането на Ди Мария, Шоу, Ерера, Рохо, Блинд и Фалкао. Това обаче се оказа достатъчно само за четвърто място във Висшата лига.

На практика сезон 2014/15 се оказа полуразочароващ за Юнайтед, но важното е, че тимът поне се върна в Шампионската лига (ще играе квалификации за влизане в групата).

Сега Ван Гал подсили всички звена в състава – нападението (Депай), отбраната (Дармиан е бек, който е еднакво ценен и в атака, и в защита), както и средата на терена (Шнайдерлин и Швайнщайгер).

Според холандския специалист обаче на Юнайтед са му нужни поне един качествен централен защитник, плюс нападател от висока класа. Да не говорим за потенциалните продажби на Анхел ди Мария (интерес от ПСЖ) и Давид де Хеа, който отдавна е спряган за Реал М, но ще отпътува за американското турне на „Червените дяволи“.

Името на Серхио Рамос се свързва с евентуалния трансфер на Де Хеа на „Бернабеу“, а парите от възможната продажба на Ди Мария ще послужат за привличането на желания нападател. Що се касае за вратата, се чу името на Сампдория Серхио Ромеро, от когото обаче се интересуват няколко отбора.

Дори да не настъпят никакви промени в следващите месеци, стартовата единайсеторка на Юнайтед вече изглежда достатъчно страховито:

Де Хеа – Дармиан, Джоунс, Рохо, Блинд – Ерера – Шнайдерлин, Швайнщайгер – Мата, Руни, Депай

А ако пристигнат Рамос и евентуално Гонсало Игуаин от Наполи, титулярният състав на „Червените дяволи“ ще придобие наистина стряскащ вид за всеки съперник, като се има предвид, че Ван Гал ще има и достатъчно дълга скамейка (Евънс, Йънг, Шоу, Янузай и т.н.):

Ромеро – Дармиан, Рамос, Рохо, Блинд – Шнайдерлин, Швайнщайгер – Мата, Руни, Депай – Игуаин

В този случай, разбира се, класирането за Шампионската лига вече няма да е достатъчно. С такъв състав Юнайтед ще бъде длъжен да атакува титлата, което означава, че ни очаква изключително интересен сезон във Висшата лига.

Изглежда думите на Моуриньо, че английското първенство е най-трудното за печелене, ще намерят поредно доказателство.

Източник: "Eurosport"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията