В Лос Анджелис раздадоха спортните "оскари"

Меси, Ноле и Серина бяха отличени с награди ESPY

Sportinglife
Sportinglife 13:45 ч., 16 Юли 2015
0
579
GETTY IMAGES

В киното са Оскарите, в музиката получават Грами, а в спорта - наградите ESPY.

Лъскава церемония събра някои от най-добрите атлети в Лос Анджелис, Съединените щати за връчването на годишните призове за високи спортни постижения.

Наградите ESPY се организират от американския медиен гигант ESPN, като победителите се избират от феновете, които гласуват за победителите в отделните категории.

Баскетболистът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри, футболистът Лионел Меси, тенисистите Новак Джокович и Серина Уилямс и състезателката в свободните боеве Ронда Роузи станаха големите победители.

Къри спечели в две категории - за "Най-добър спортист" и "Най-добър играч в НБА". Ронда Роузи също прибра две отличия - за "Най-добра спортистка" и "Най-добър боец".

Меси взе наградата за "Най-добър чуждестранен състезател", а Джокович и Серина триумфираха като най-добрите тенисисти, съответно мъж и жена.

Отличието за "Треньор на годината" получи Стийв Кър, който в дебютния си сезон изведе Голдън Стейт до титлата в НБА.

"Най-добър отбор" стана националният тим на САЩ по футбол за жени, който наскоро спечели световната титла.

За "Най-добър мач на годината" бе определен Супербоул 49, а хващането с една ръка на Одел Бекъм - джуниър бе определено за "Отиграване на годината".

Призът за "Най-запомнящ се момент" бе връчен посмъртно на Лорън Хил. Тийнейджърката напусна този свят през април в следствие на тумор в мозъка, но с каузата си като баскетболистка на университета "Сейнт Джоузеф" успя да събере над 1 милион долара за изследвания на мозъчния тумор.

Сред останалите отличени бяха баскетболистът ЛеБрон Джеймс, хокеистът Джонатан Тейвс, футболистът Роби Кийн, голфърът Джордан Спайт, състезателят по амрикански футбол Аарън Роджърс и Катлин Дженър.

Церемонията по връчването на наградите ESPY и тази година събра много звезди от шоубизнеса.

Новак Джокович и Серина Уилямс, които преди дни спечелиха Уимбълдън, не присъстваха на награждаването, но там бяха две от звездите на WTA тура в лицето на Каролине Возняцки и Виктория Азаренка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията