Дали Ван Гаал не пропуска съществен детайл?

Търси се заместник на Ван Перси

Sportinglife
Sportinglife 15:35 ч., 16 Юли 2015
0
768
GETTY IMAGES

Присъствието на Луис ван Гаал в Манчестър Юнайтед се усеща все по-осезаемо и няма как да не е така, след като холандецът похарчи 300 млн. паунда за нови попълнения.

Целта му е да върне отбора в битката за големите трофеи и докато миналият сезон бе приет като преходен, през този не може да разчита на снизходителност.

Проблемът на Ван Гаал обаче е, че трябва да намери адекватен заместник на Робин ван Перси. Голмайсторът може и да не беше такава заплаха за противниковите врати, както през първия си сезон в клуба, но напусна "Олд Трафорд" като десети реализатор в историята на Висшата лига със 144 попадения.

Търсенето и предлагането определя, че тези, които остават на сергията, няма да са никак евтини. Астън Вила не иска да помръдне от освобождаващата клауза за Бентеке, която възлиза на 32.5 млн. паунда, докато Наполи отказва да продаде Гонсало Игуаин за по-малко от невероятните 70 млн.

Ван Гаал вече си осигури Мемфис Депай, Матео Дармиан, Морган Шнайдерлен и Бастиан Швайнщайгер, но истината е, че най-отпред има само Уейн Рууни и 19-годишния Джеймс Уилсън.

През миналия сезон Ван Гаал тества Ди Мария като чист нападател и сподели, че може да възложи такива функции и на Депай, но мениджърът нямаше да пусне Ван Перси, ако не планираше да му намери заместник. Твърде невероятно е да пропуска такъв съществен детайл...

Whoscored разгледа евентуалните имена, които да заменят преминалия във Фенербахче холандски национал.

Роберт Левандовски

Полският национал предизвиква сравнения с Ван Перси и Ван Гаал може да види в играча на Байерн Мюнхен идеалния заместник на своя сънародник.

26-годишният Левандовски отдавна е трансферна цел на Юнайтед, но следи привличането на Швайнщайгер, англичаните поне засега си затвориха вратичката, тъй като директорът на баварците Карл-Хайнц Румениге бе категоричен, че клубът няма да продава повече играчи на "червените дяволи".

Единсон Кавани

С оглед на интереса на Пари Сен Жермен към Анхел ди Мария, привличането на Кавани на "Олд Трафорд" изглежда най-правдоподобно.

Във Франция дори вече твърдят, че аржентинецът е договорен. Сега остава да видим дали няма да има бартер. Дори и като дубльор на Златан Ибрапимович, Кавани се радва на отлични статистики в Лига 1.

Кристиан Бентеке

На няколко пъти се заговори, че белгийският национал е близо до Юнайтед. Феновете с интерес очакват развръзката, тъй като здравият нападател е искан и от вечния враг Ливърпул.

Вила обаче иска солидните 32.5 млн. паунда за футболиста, който отбеляза 10 гола в последните 13 мача в Премиършип.

Господството на Бентеке във въздуха би било предимство за стила на "дяволите". Не трябва да се подценява също така и опитът, който има във Висшата лига.

Карим Бензема

В началото на лятото на "Олд Трафорд" се опитваха да включат Карим Бензема във всяка проектосделка по преминаването на Давид де Хеа на "Бернабеу". Юнайтед опитваше да се възползва от сътресенията след уволнението на Анчелоти и промените, които заяви, че ще направи Флорентино Перес.

Освен това - Юнайтед отдавна се интересува от французина, но не успя да се пребори за него през 2009 г. При новите обстоятелства обаче Реал едва ли ще си позволи да се лиши от Бензема.

27-годишният футболист понесе много критика от феновете на Реал, но продължава да преодолява всички препятствия, за да играе решаваща роля в отбора, дори и в сянката на някои от мегазвездите на Мадрид.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията