Защо не си татуираме по един Колизеум?

Новината на седмицата, месеца и годината – Благо Георгиев драска с монета

Динко Гоцев
Динко Гоцев 10:00 ч., 18 Юли 2015
0
2459
Getty Images

Руските сайтове в събота сутрин анализираха старта на Спартак в първенството. Говореха за тактическите новости на треньора Дмитрий Аленичев, за дебюта на Ивелин Попов, за новия стадион на клуба...

Прогнозираха какви ще ги свърши Рубин при гостуването на ЦСКА в Москва, оплакваха липсата на основни играчи при гостите, сред които Благой Георгиев...

А, да – Благо Джизъса. Но вие сигурно не знаете, че е контузен.

Няма откъде, дори и да  сте прочели хилядите статии, постове и статуси из социалните мрежи за това, как бил арестуван в Рим, че драскал по стените на Колизеума.

Защото това е новина номер едно в България от поне 48 часа.

Разбира се, това е деяние на неособено умен човек. Благо отдавна е доказал, че е символ на чалга-футболното поколение, което ни даде още личности като Божинов, Бандаловски и т.н.

Дори вече не се изненадваме на нещо тъпичко, което направи някой от тях.

Но в случая човек да се замисли – толкова ли значима е новината, че карабинерите са задържали за тъпотия и дребно хулиганство доскорошния национал?

Първо – дали е бил той, дали не е бил... Така и не се уточнява от кратичките дописки из жълти италиански сайтове. Българин с татуировки и екзотична прическа...

Излиза и някакъв негов PR, който опровергава пред национална телевизия, но някак с половин уста – било съвпадение на имената. Благо бил в Москва. Звучи доста логично, защото когато почва шампионата на Русия, дори да си контузен, едва ли ще те пуснат във ваканция до Рим.

Но дори тук не това е най-важното.

Драскал или не Благой, той отдавна трябваше да е тема само за кратките новини по българските медии. Сам го пожела на една пресконференция, когато се отказа от националния по подобие на Димитър Бербатов.

Искаше да не се занимаваме с него и личния му живот. С което още повече засили желанието на сума евтини, но много харчещи се в пространството медии, да правят именно това.

В родния футбол и медийното пространство около него е толкова постно и сиво, че всяка снимка на все по-налудничаво изглеждащия футболист е хит, измислят се какви ли не детайли и доукрасявания около нея и се правят статии от това.

Фотоси с гаджето му – някаква си певица, вероятно и звезда дори... Поне щом е до Благо. Снимки на татусите – с детайлно обяснение на поредния. Целувки с жени и мъже из нощни клубове.

А такъв удар – да го хванат да драска с татуираните си ръце по Колизеума, това вече направо е новина за първа страница!

Малко е тъжно, че такива хора правят новините из медиите ни. Малко е конфузно, че „си татуираме” правото да морализираме хора като Благо, да не говорим, че ги превръщаме в звезди от жълтите хроники дори, когато те не го търсят умишлено.

В крайна сметка лоша реклама няма и колкото и да иронизираме, осмиваме, хулим и сочим  с пръст абсурдното поведение на Благо Джизъса, Божи86 или някой от този спортно-арт-забавен кръг, с популяризирането на деянията им даваме пример на хората, които се информират от медиите.

А какъв пример може да е Благо? Освен в негова чест да си татуираме по един Колизеум на гърба или гърдите?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията