Изборът на Петев не е лесен

Какво видя в първия кръг националният селекционер?

Sportinglife
Sportinglife 11:25 ч., 21 Юли 2015
0
1039

Георги Костадинов е в тефтерчето на Ивайло Петев за националния тим. Това ще рече – в проектосписъка за най-важния ни мач от квалификациите, а именно срещу Норвегия в началото на септември.

Петев отиде в Коматево да гледа Ботев и Левски, видя гола на халфа и приличната му игра, и го записа. Той познава добре качествата на 24-годишния играч от времето, когато го взе в Лудогорец. Разбира се, няма лошо. Ако момчето има талант, защо да не му се даде шанс. Само дето на 24 г. Костадинов има един сезон като титуляр в „А“ група – миналия с Берое.

Не ни е проблемът Костадинов. Проблемът е, че няма кого да видиш в този първи кръг, ако си Ивайло Петев.

Първо – все пак добре, че този селекционер ходи на мачове. Това е прогрес в сравнението с предишните поне трима на поста.

Не го плашат жеги, дъждове или това, че някъде ще го освиркат или обидят. Просто сяда и си записва, както правят колегите му по света.

Та в петък той гледа Славия и Локо (Пд). Там освен няколко стари муцуни при гостите, които не показаха кой знае какво, някакви качества показаха Ивайло Димитров с два гола за Славия и Янис Карабельов – младата надежда на домакините. Но в никакъв случай нищо, което да е над общото ниво.

В събота Костадинов му е хванал окото на Ботев – Левски, но да си признаем, мачът бе бавен и някак лепкав като маранята над Пловдив. Не че само играчите са виновни.

В късния двубой Литекс – Лудогорец Петев се е насладил, както и всички ние, на два виртуозни гола – на колумбиеца Асприля и португалеца Виана. Тоест – място в тефтерчето няма за тях.

Националният вратар изглежда нервен и не в най-добра форма под рамката на Лудогорец, капитанът Дяков е отчайващ, Михаил Александров не е титуляр...

В неделя Петев едва ли е бил впечатлен от продукцията на Берое – Монтана, която можеше да доведе дори запалянко на някой от двата отбора до сериозни нервни изблици. Виж Пирин и Черно море изиграха мач поне с много емоции и положения. Но пак герои бяха хора като Бурабия и Курьор от гостите – чужденци.

Харесаха се Мартин Тошев, добре познат от ЦСКА и Черноморец, както и едно младо крило, което вероятно бе откритието на кръга за всеки, който не е гледал досега Пирин из втора и трета дивизия – Тони Тасев, само на 21 години, но съвсем в духа на школата на този тим – бърз, техничен и остър играч.

Но тях Петев едва ли ще викне – само заради един мач...

И така тефтерчето едва ли ще се напълни с впечатления. Ако наистина Костадинов е в националния, добре дошъл. Поне можем да заключим, че треньорът гледа и опитва.

Друг е въпросът от какво избира и колко е трудно да извади качество от това, което му предлага „А“ група.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията