Арсенал е готов да атакува титлата

„Артилеристите“ имат достатъчно силен състав, нужно им е само постоянство

Sportinglife
Sportinglife 11:30 ч., 22 Юли 2015
0
1604
GETTY IMAGES

Ако попитате феновете от какво има нужда Арсенал, за да се бори за титлата във Висшата лига, вероятно ще получите най-различни отговори.

Някои ще споменат, че на лондончани им липсва онзи митичен „нападател от световна класа“. За други ключовият пост е този на дефанзивния халф, на който в момента се подвизава Франсис Коклен.

Трети пък ще наблегнат на привличането на атакуващ футболист от типа на Робер Пирес, способен да създава положения и да бележи голове, подвизавайки се на някой от двата фланга

Вярно е, че такъв тип играчи биха помогнали на „Артилеристите“ в опита им да догонят шампиона Челси и да не изостават от манчестърските клубове, които харчат на поразия.

От друга страна, в последните две години си пролича, че „Топчиите“ вървят в правилната посока. През 2013/14 те изненадващо загубиха първия си мач от Астън Вила, но последва серия от добри резултати след привличането на Месут Йозил.

През въпросния сезон Арсенал прекара на върха повече време, отколкото който и да е друг тим – общо 128 дни. Разбира се, най-важно е кой ще завърши на първото място, но все пак това беше значително подобрение в сравнение с предходните първенства, когато „Артилеристите“ твърде рано се оказваха извън битката за титлата.

В крайна сметка, както винаги, контузиите попречиха на лондончани, имаше и тежки загуби от останалите тимове в челото и краката на „Топчиите“ натежаха. Арсенал завърши сезона на четвърто място, на 7 т. от шампиона Сити.

През последния сезон пък тимът на Арсен Венгер направи слаб старт, който комбиниран с превъзходното начало на Челси отрано зачеркна шансовете на „червено-белите“ да се борят за върха.

През втората половина на първенството резултатите на Арсенал се подобриха драстично и отборът събра 42 т. от последните си 18 двубоя в надпреварата.

Изводът е, че „Артилеристите“ са в състояние да достигнат онази върхова форма, необходима, за да станат шампиони на Англия. Това, което им липсва, е постоянство.

Целта на Венгер е да бъде да комбинира представянето от първата половина на сезон 2013/14 с това от втората част на 2014/15.

От голямо значение ще бъде здравословното състояние и кондицията на водещите играчи. Неслучайно в последния шампионат „Топчиите“ набраха скорост в момента, когато броят на контузените спадна.

Двете поредни спечелени Купи на Англия би трябвало да се отразят благотворно на по-младите футболисти в състава. Пък и доста от привлечените напоследък звезди дойдоха от отбори, които всяка година си поставят максимално високи цели – Йозил от Реал, Алексис Санчес от Барселона, Дани Уелбек от Манчестър Юн, Петр Чех от Челси.

Общо взето структурата на състава на Арсенал в момента е коренно различно с тази отпреди две години. Остава да видим ще бъдат ли лондончани достатъчно постоянни, за да спечелят първа шампионска титла от 2004 г. насам.

Източник: ESPN

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията