Ще мине ли Ferrari пред Williams?

Макс Верстапен обеща изненади от Toro Rosso в Унгария

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 23 Юли 2015
0
362
Getty Images

Този уикенд Гран при на Унгария най-вероятно ще ни предложи картина, по-различна от тази, която гледахме на „Силвърстоун” по отношение на разпределението на силите при преследвачите на Mercedes.

В Гран при на Великобритания до появата на дъжда Фелипе Маса и Валтери Ботас можеха да се борят с Люис Хамилтън за победата, но тази неделя двамата ще са по-назад.

В същото време, в основния съперник на Williams – Ferrari, се надяват, че представянето им на „Силвърстоун” е било проста грешна стъпка, а не тенденция в развитието на колата.

Освен това, Будапеща обещава условия, подходящи за SF15-T – горещо време и по-меки сликове, осигурени от Pirelli.

И не на последно място, Ботас е на мнение, че болидът на Williams няма да може да покаже силните си страни на бавната и тясна „Хунгароринг”.

„Оттук до края на сезона „Хунгароринг” е най-трудната за нас писта”, обясни Валтери пред финландския вестник Turun Sanomat.

Неговият съотборник Фелипе Маса не беше толкова песимистично настроен.

„Обикновено това трасе не подхожда на нашия автомобил, тъй като е твърде бавно, но мисля, че в последните състезания подобрихме сериозно колата ни, така че ще имаме шанс за добро представяне”, обобщи бразилецът.

На добро представяне в Унгария може да се надяват и двата тима на Red Bull, тъй като бавните завои и късите прави ще улеснят задачата на сравнително добрите шасита на Red Bull и Toro Rosso и няма да са сериозно изпитание за страдащите от липса на мощност двигатели на Renault.

Макс Верстапен дори прогнозира, че Toro Rosso може да изненада много от фаворитите в Будапеща, тъй като конфигурацията на трасето ще е много подходяща за колата на втория тим на Дитрих Матешиц. Което, според резултатите от досегашните състезателни уикенди може да означава, че поне един от пилотите на Toro Rosso може да се появи на трета стартова редица, а в състезанието и двамата да се борят за точки в челото на втората половина на Топ 10.

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър обясни преди състезанието в Унгария, че много по-важни от надпреварата в Будапеща са стартовете, които предстоят след лятната пауза във Формула 1, която приключва малко преди края на август.

„В стартовете след Унгария искаме да стигнем отново до подиума и да започнем да притискаме Williams в класирането на конструкторите – обясни Хорнър. – За мен, най-добрата индикация дали ще можем да изпълним това ще е първото състезание след лятната пауза, което е Гран при на Белгия. В Renault все още не са използвали жетоните си за развитие на двигателя и всички ние се надяваме, че подобренията ще дойдат навреме за „Спа” и ще направим голяма крачка напред.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията