И Черно море приключи с евроучастието

Варненският тим отстъпи с 0:4 на Динамо (Минск)

Sportinglife
Sportinglife 21:10 ч., 23 Юли 2015
0
545
Lap.bg

Варненският Черно море стана третият български тим, който приключи с участието в евротурнирите. Носителите на купата на България за миналата година бяха отстранени от Динамо (Минск) след 0:4 във втория мач в Беларус. Първият двубой във Варна завърши с равенство 1:1.

Попаденията за Динамо (Минск) реализираха Корутко в 41-та минута, Адамович в 58-та, Бечерай в 86-та и в 90-та минути. Черно море доигра мача с 10 души след като в края на първото полувреме Тодор Паланков получи втори жълт и респективно червен картон.

Футболистът на варненци бе изгонен за фаул на границата на наказателното поле срещу откъсналия се Расаткин. Първото предупреждение халфът получи за нарушението си при първия гол на Динамо.

Българският тим изигра сравнително слаб мач като отправи едва 12 удара към вратата на съперника. Само три от тях обаче попаднаха в нейните очертания. За сравнение играчите на Динамо отправиха към българската врата цели 22 удара, а в нейните очертания бяха 10 от тях.

На срещата в Беларус присъстваха около 400 зрители, тъй като феновете на домакините бойкотират двубоите на своя отбор в знак на протест срещу насилието на полицията спрямо тях.

В третия кръг Динамо (Минск) ще се изправи срещу швейцарския Цюрих като двубоите са на 30 юли и 6 август.

„И преди казах, че Динамо може да играе по-добре от това, което показахме в България. Днес демонстрирахме точно това. Мисля, че сме на правилния път и сме длъжни да продължим в този стил. Отбелязахме 4 гола, можехме да вкараме още толкова. Естествено, че да играем с човек повече ни помогна, но ние направихме така, че да отстранят техния играч. Но пък не се отпуснахме, защото съм гледал мачове на Черно море, в които независимо от намаления си състав те играят добре. Затова казах на моите футболисти, че трябва да продължат да играят както го правят от самото начало”, коментира треньорът на Динамо Вук Рашович.

„Поздравявам Динамо, победата им е напълно заслужена. За съжаление поражението е доста тежко. Исках да направя промени на полувремето, но голът ни обърка сметките. Изпуснахме добра възможност в началото на полувремето, после ни отбелязаха втори гол и мачът свърши. Рискувах със смените, но не се получи”, лаконичен бе треньорът на Черно море Никола Спасов.

„Показахме, че сме по-силния отбор. Преди мача четяхме коментари от тяхна страна, че ще ни отстранят. Не им се получи обаче. Срещу Цюрих ще бъде трудно, но ще видим какво ще се получи”, коментира пред медиите в Беларус защитникът на Динамо Ненад Адамович.

Състави:

Динамо (Минск): 30. Гутор, 3. Витус, 6. Политевич, 17. Бангура, 22. Бегунов, 32. Ел Монир (60-Неакша), 10. Корутко, 18. Корзун, 8. Расадкин, 88. Адамович (63-Биков), 21. Бечирай (88-Воронков)

Черно Море: 40. Чанович, 4. Венков, 5. Станчев, 6. Кулибали, 10. Клок (46-Георгиев), 18. Буркхард (46-Стенио), 21. Бурабия, 84. Паланков, 13. Райков, 19. Курьор, 20. Бижев (65-Васев)

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията