Байерн приветства скандалния Видал

Новата звезда притежава компания за недвижими имоти и 111 коня

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 28 Юли 2015
0
430
Getty Images

Късно през нощта Артуро Видал пристигна в Мюнхен. Почти инкогнито бе изкаран от летището в микробус „Фолксваген” и закаран в един от баровските хотели.

В Байерн вече празнуват своя нов Бастиян Швайнщайгер.

Чилиецът Видал винаги е бил истински пример за боец – на терена и извън него. От бедното момче се превърна във футболна звезда, милионер и бизнесмен.

В родината си днес Видал притежава фирма за недвижими имоти, агенция за спортен мениджмънт и футболен комплекс.

През тази година навлезе и в модния бранш.

Видал изпълни и една от детските си мечти. Има своя конюшна „Алвидал”, в която отглежда 111 коня.

Любовта към животните го запозна с неговата съпруга Мария Тереза. Тя е дъщеря на един от чистачите в конюшната. Когато двамата вдигнаха сватба през 2014 година, на нея бяха поканени 500 гости. Дойде и госпожа Мишел Башле, държавен глава на Чили.

Видал е израснал в бедно семейство, а още в най-ранна възраст вижда как родителите му се разделят.

В знак на благодарност към майка си той направи татуировка с лика й на рамото си. Прости и на баща си, който бе голям алкохолик и бе арестуван със 142 пликчета кокаин. Като подарък към него Видал го назначи в конюшната си.

Семейството винаги е било нещо специално за Артуро. „Няма да забравя как до полунощ телефонираше у дома”, разказва бившият капитан на Байер Симон Ролфес.

Видал игра при „аспирините” от 2007 до 2011 година.

През 2009-а чилиецът попадна в черната хроника в Германия, след като бе заловен да кара без валидна шофьорска книжка.

При опит да паркира на заден ход, удари колата на съседа си в Леверкузен. А преди мач на Чили през 2011 година дойде пиян на лагера на националния отбор.

Когато през 2014-а се сби в дискотека, бившият му вече клуб Ювентус му наложи рекордната в историята си глоба – 100 000 евро. Капакът на пакостите на Видал дойде по време на Копа Америка това лято – разби в пияно състояние скъпото си „Ферари” на магистралата. В кръвта му имаше 1,3 промила алкохол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията