Представиха официално новия треньор на Ботев

Словенец ще води „жълто-черните” в следващите 6 месеца

Sportinglife
Sportinglife 16:20 ч., 28 Юли 2015
0
370
Lap.bg

Новият треньор на Ботев – словенецът Ермин Шиляк бе официално представен три дни след като клуба се раздели с Петър Пенчев. Новият наставник подписа договор за шест месеца, с опция за удължаване с още една година. Тази вечер Шиляк ще води за първи път тренировката на тима.

„Условията, които сме поставили са школа и отбор да заработят като едно цяло. Това, което сме инвестирали на базата в Коматево, да даде резултат. Изхождайки от сериозната практика, че чужденците не са от най-успешните треньори в българския футбол, ние все пак се решихме на този ход.

Шиляк знае за миникризата, която отборът ни преживява след срамната загуба от Монтана, а условията и всичко необходимо ще му бъдат подсигурени. Мога да му пожелая, на него и на неговия екип, успехи. Надяваме се, че този човек ще остави една трайна следа в Ботев и българския футбол. Очакваме положителни резултати в най-скоро време”, обяви председателят на Съвета на директорите на Ботев Ангел Палийски.

Той допълни, че в списъка, от който е избиран новият треньор е имало още двама чужденци и трима българи. Единият от вариантите е бил доста известно име, но от Ботев не успели да удовлетворят финансовите му претенции. Със словенецът пък била постигната договорка да получава само евро повече от играчите си.

„Идвам да се докажа в Ботев, имам добра кариера като играч и искам да се докажа и като треньор. Надявам се да предам това и на футболистите, с които ще работя. Имах само един ден, след като разговарях с президента, за да изгледам само избрани моменти от мача с Левски. От втория мач разбрах само резултата, но не и какво точно се е случило. Ще ми е необходимо малко време, за да се запозная с футболистите. Мисля обаче че те имат какво да покажат. На по-късен етап ще преценяваме дали имаме нужда от нови попълнения.

Не се страхувам от нищо. Считам се за млад треньор, но имам богат опит като футболист, ще бъда смел. Сега е трудно да се сменя системата, но всичко зависи от футболистите, с какви качества са те. Зависи, разбира се, и как играе съперникът. Не системата, а футболистите печелят мачовете”, категоричен бе новият наставник

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията