Петев планирал повиквателна за Иван Иванов

Селекционерът се надява на подкрепа от публиката за мача с Норвегия

Sportinglife
Sportinglife 17:05 ч., 28 Юли 2015
0
432
Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев е планирал повиквателна за контузения от доста време защитник Иван Иванов. Това призна самият той днес.

„Надявах се да мога да го повикам, но той е започнал тренировки едва преди десетина дни. Почти е невъзможно той да вземе участие в предстоящите срещи на националния отбор”, призна Петев.

Селекционерът коментира и бъдещето на някои от другите родни играчи.

„Притеснен съм за Владимир Гаджев. Вярвам, че тренировките със Септември са просто временно решение да поддържа някаква форма. Той е основен футболист в националния отбор и трябва бързо да изясни приоритетите си. Трябва да се насочи към страна, в която да играе. Мнението си обаче му го казах още преди месец.

Радвам се, че от Майнц са заявили, че Тодор Неделев ще започне да играе. Надявам се същото да се случи и със Симеон Славчев, защото разчитам много на тях. В тази група е и Георги Терзиев. Те са футболисти с качества и потенциал и са бъдещето на българския футбол. Не обаче мой проблем, че не играят редовно в отборите си. Проблем е на клубовете.

За Ивелин Попов съм радостен от трансфера му в Спартак Москва. Изключително са доволни от неговия престой в Русия. Може да помогне както на Спартак, така и на националния отбор”, обясни Ивайло Петев.

Той бе категоричен, че все още не е взел решение дали да се довери на играчи без клубове за предстоящите мачове на националния тим.

„Трябва да сме единни и да правим и невъзможното. Нуждаем се от подкрепата на публиката и съм сигурен, че сега тя ще ни помогне срещу Норвегия. Всичко обаче е до психика, трябва да си готов и да играеш по един начин, и пред 200 човека и пред 20 000.

За да се класираш някъде, трябва да преодолееш съперниците, иначе как да се класираме с две победи в групата?! Трябва да бъдем по-големи оптимисти, много голям негативизъм ни съпътства. Предаваме се още преди да сме тръгнали, а всичко се случва, виждате какви изненади се получават.

Ние трява да сме убедени в това, което можем. Няма причина да не излезем и дам дадем всичо от себе си. Респект имам към норвежкия отбор, но ние имаме цел и трябва да я преследваме“, анализира селекционерът на националния отбор.

Той обаче изказа недоволство от програмата за следващите квалификации.

„Люксембург на старта? Това е жребий, аз не съм го избирал. Ние трябва да победим в този мач. Не ние определяме правилата, приемаме служебния жребий. Ако можех да избирам, щях да изберя Франция за начало, а не Люксембург. С французите в София – това бих избрал аз.

Попаднахме в една от най-трудните групи за Мондиал 2018, но ние трябва да се съобразим със жребия. За да стигнем един ден до Европейско или Световно първенство, трябва да преодолеем такива противници и не можем да разчитаме на по-леки съперници.

Определено ни предстоят доста емоционални мигове срещу Холандия, Франция, Швеция, Берларус и Люксембург. Трябва да направим и невъзможното. Над десет футболисти от беларуския национален тим играят в Русия, но ние трябва да търсим победа, да бъдем убедителни. Срещу Беларус, както и срещу всички останали, ще трябва да се представим по най-добрия начин.

Без това нещо, няма да имаме шанс да спечелим. Ще бъде трудно. По-късно обаче ще мислим за следващите квалификации”, допълни Ивайло Петев.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията