Кларксън, Хамънд и Мей ще правят предаване онлайн

Amazon спечели битката за бившия екип на ВВС, излъчването започва през януари

Sportinglife
Sportinglife 15:55 ч., 30 Юли 2015
0
473
Getty Images

Бившите водещи на тв шоуто Top Gear на BBC Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей ще стартират свое ново предаване за автомобили, което ще може да се гледа онлайн и ще се излъчва от Amazon Prime.

Първият епизод ще е през януари, а продуцент на шоуто ще е Анди Уилмън, който превърна Top Gear в едно от най-популярните предавания в света.

Предаването ще се създава от новата продуцентска компания на водещите – W.Chump & Sons Limited, в която участва и Уилман.

Годишният абонамент за Amazon Prime е 79 лири във Великобритания и 99 долара в Щатите, а от компанията потвърдиха, че вече са поръчани първите три епизода на предаването, което обаче все още няма име.

Кларксън беше уволнен от ВВС по-рано тази година, след като гръмна скандалът за това, че той ударил един от помощник-продуцентите на шоуто.

ВВС първо отстрани скандалния водещ, а след това обяви, че няма да поднови договора му. След него си тръгнаха и Хамънд и Мей, които дадоха да се разбере, че не се интересуват от новата версия на Top Gear, което ще продължи да се излъчва от ВВС.

Кларксън и колегите му преговаряха с няколко компании за правата на новото им шоу и в крайна сметка битката, в която участваха още ITV и Netflix беше спечелена от Amazon.

„Никога досега не сме виждали такова състезание между компаниите за ново предаване”, обясни източник от един от кандидатите за шоуто на бившия екип на Top Gear.

От Netflix отказаха коментар на информацията, а платеното онлайн тв съдържание става все по-популярно сред зрителите.

От Amazon потвърдиха, че компанията притежава правата върху новото шоу в световен мащаб, което означава, че то ще се излъчва в САЩ, Великобритания, Австрия и Германия. Amazon притежава и правата да продава лицензи за шоуто за други територии – както за онлайн излъчване, така и за телевизии, като става въпрос за места, където Amazon Prime не присъства на пазара.

Според непотвърдена информация някои от най-големите шефове на Amazon, включително и шефът на Amazon Studios Рой Прайс са участвали в преговорите за новото шоу, а Кларксън и колегите му са били представлявани от Williams Morris Endeavor.

Договорът е за три години, като има опция да бъде продължен.

Преди ВВС да освободи Кларксън, той беше едно от най-популярните лица на компанията, а аудиторията на Top Gear в световен мащаб е 350 милиона човека.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията