Футболът – новина за страница 8

И този уикенд у нас темите са други, а не кой как е играл

Sportinglife
Sportinglife 10:30 ч., 03 Авг 2015
0
1135
Lap.bg

Една ретроспекция на изминалия футболен уикенд у нас може да напълни средно голям вестник в приличен формат с новини, анализи, силни лафове, ярки снимки...

Само че футболът няма да блика от първа страница. Ето ви доказателствата за това като огледаме само последния уикенд в родната игра.

Събота

Основната тема е мачът Лудогорец – Левски, но минава през това колко „сини” ще пътуват до Разград и има ли билети за всички, изказвания на легенди за „държавна помощ” към Лудогорец и това, че поредният бразилец при шампионите ще взима заплата колкото всички служители на средно голямо предприятие у нас за месец.

Също така – кой ще излъчва мачовете на ЦСКА във „В” група, от колко часа ще са, за и против платеното излъчване. Доста дъвканата, но винаги интересна телевизионна тема.

Разбираме, че и националният стадион има нов вид – табло, подменен терен, отопление, напоителни системи и ложи. Чудесно, само дето няма и дума за това какъв национален отбор ще имаме на 3 септември, когато се решава имаме ли някакви шансове за Евро 2016 или не.

Пловдивско дерби – равносметката е потрошена до основи клетка за гостуващите фенове на Локо (Пд), расистки обиди, маймунски звуци, плювни по скамейката на гостите и – някъде там между редовете – 1:1 в резултата.

Лудогорец бие Левски, но пак има намеци за помощ към домакините, Гонзо пуши нервно, а и без това загубите на Левски вече не са новина. По-интересно из социалните мрежи е спонсорството на клуба – новият договор с Виваком става факт часове преди мача.

„Държавата посочва кой къде да помага, затова Берое, Лудогорец и Левски имат спонсори”, изстрелва Георги Марков, спортен директор на Ботев. И изказването веднага става viral – далеч по-четено от репортажа за това как Мисиджан и Марселиньо вкарали головете в мача в Разград.

Неделя

Славия пада от Черно море, но 90 процента от футболните фенове у нас няма да знаят нито голмайстора, нито резултата. Нищо, че „белите” бяха лидери преди мача. Берое бие Пирин, но какво от това? Някои си искал оставката на Матушев (треньор на гостите), друг сравнил Петьо Хубчев с Ги Ру...

А в това време в София се разиграва екшън, който обикаля световните агенции.

Видеата в youtube с кадрите как феновете на ЦСКА гонят като дивеч играчите на израелския Ашдод трупат хиляди гледания. Докато голът на Бижев (той вкара за Черно море, за статистиката) сигурно е видян само от самия него в рейса, на връщане за Варна.

Днес вестниците също отделят чак след пета страница на футбола, като такъв. Като игра, футболисти, голове и резултати.

Останалото е далеч по-интересно.

По-четено. По-продаваемо. По-viral.

Това е все едно в Англия в понеделник медиите да пускат на първа страница снимка счупения нос на Гари Кейхил, а не радостта на Арсенал от вчерашния мач за Суперкупата в Лондон. И двете са от един и същ двубой, от едно и също събитие.

Ово е стандарт, както е казал... Който и да го е казал.

Прав е бил, що се отнася до българския футбол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията