Как ще изглежда новият Милан?

Големият въпрос е ще успеят ли „росонерите“ да си върнат Ибрахимович

Sportinglife
Sportinglife 11:20 ч., 03 Авг 2015
0
2130
Getty Images

Революцията в Милан това лято започна, както е редно, с нов треньор.

МИЛАН 2014/15

4-3-3: Диего Лопес – Абате, Мексес, Рами, Антонели – Поли, Де Йонг, Бонавентура – Хонда, Менез, Ел Шаарави

„Железния сержант“ Синиша Михайлович впечатли с работата си в Сампдория, а с бледото си представяне през последния сезон „росонерите“ създадоха впечатлението, че имат нужда именно от подобен тип мотиватор.

В последните години Михайлович залагаше на две схеми – 4-3-3 и 4-2-3-1.

Контузията на Едер в края на миналия сезон обаче принуди сърбина да прибегне към нова постройка – 4-3-1-2. По всичко личи, че именно с нея ще стартира Милан в новото първенство.

Основната отличителна черта е, че „офанзивният“ халф – играчът, който действа зад гърба на нападателите, на практика е дефанзивен.

Първата му задача е да пресира и да отнема топката, а на моменти той дори пази персонално един от халфовете на съперника.

Най-подходящ за тази роля изглежда Джакомо Бонавентура – един от малкото играчи на „червено-черните“, показали качествен футбол през 2014/15.

МИЛАН 2015/16

4-4-2 (ромб): Диего Лопес – Де Шильо, Алекс, Мексес (РОМАНЬОЛИ), Антонели – Де Йонг; Монтоливо, БЕРТОЛАЧИ; Бонавентура – БАКА, ЛУИС АДРИАНО (ИБРАХИМОВИЧ)

Схемата 4-3-3 пък вероятно ще бъде използвана като резервен вариант. Основната трудност в този случай ще бъде необходимостта да бъдат съвместявани на терена двама еднотипни нападатели – Карлос Бака и Луис Адриано.

Ако към тях бъде добавен и Жереми Менез, конструкцията става твърде неустойчива. Това означава, че най-вероятно едно от местата на фланга ще заема някой типичен халф.

Така в дефанзивната фаза на играта „росонерите“ плавно ще преминават към 4-4-2.

Последният човек, действал в подобен стил в Серия А, е Джиджи Делнери. Между другото, наскоро той спомена Милан сред най-големите конкуренти на Ювентус в Серия А и определи Андреа Бертолачи като най-обещаващия италиански полузащитник в момента.

Източник: Sports.ru

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията