Бербатов нареден сред най-лошите трансфери

Кака оглавява класацията на провалените звезди за много милиони

Sportinglife
Sportinglife 09:45 ч., 04 Авг 2015
0
2859
Getty Images

Димитър Бербатов бе включен сред десетте най-лоши трансфери в историята на футбола. Вестник „Дейли Мейл” посочи престоя на българина в Манчестър Юнайтед като незадоволителен, въпреки че спечели две титли и стана голмайстор на Висшата лига.

Ето кои са най-лошите трансфери според изданието.

1. Кака в Реал за 56 милиона лири

Бразилецът бе част от колекцията на „Златни топки” в Реал. Току-що бе провъзгласен за най-добрия футболист в света, година по-рано бе станал европейски шампион с Милан.

През 2009-а Кака дойде в Реал заедно с Кристиано Роналдо и през цялото време остана в сянката му. В Реал бразилецът изигра 120 мача и вкара само 29 гола. През повечето време бе резерва.

2. Фернандо Торес в Челси за 50 милиона лири

През януари 2011 година Челси счупи трансферния прозорец с покупката от Ливърпул. Четири години Торес бе изключително успешен на „Анфийлд”. 

Единственият звезден миг на испанеца бе гола срещу Барселона на „Камп Ноу” в последната минута, след което Челси спечели и Шампионската лига на финала с Байерн.

В началото на сезона 2014/2015 бе пратен под наем в Милан, а на 5 януари договорът му стана постоянен – като свободен агент.

3. Андрей Шевченко в Челси за 30,8 милиона лири

Дойде от Милан с репутацията на един от най-големите нападатели в света. През 2006 година трансферът на Шева бе рекорд за Челси. Но за три сезона и 48 мача във Висшата лига вкара само 9 гола.

С други думи – всяко попадение на Шевченко струваше на Челси по 3,4 милиона лири. След това клубът го прати без трансферен иск в Динамо (Киев).

4. Анди Керъл в Ливърпул за 35 милиона лири

Когато Ливърпул продаде Торес, компенсира феновете с Керъл. Тогава това бе трансфер №1 в Англия. Дошлият от Нюкасъл нападател почти постоянно бе контузен и през 2012 година бе преотстъпен на Уест Хем.

Все пак Ливърпул по-късно го продаде и намали загубите си – за 15 милиона лири. Керъл така и не успя да впечатли в английския футбол.

5. Анхел ди Мария в Манчестър Юнайтед за 59,7 милиона лири

Аржентинецът дойде от Реал като част от революционния проект на Луис ван Гаал. Вкара само четири гола през сезона, записа и 12 асистенции. Сега ще бъде продаден за 44,4 милиона лири на ПСЖ, като сделката още не е потвърдена.

6. Робиньо в Манчестър Сити за 32,5 милиона лири

Сити се бори здраво с Челси за подписа на звездата от Реал. В последния ден на трансферния прозорец през лятото на 2008-а успя да привлече Робиньо. След само две години и почти никакво впечатление брзилецът бе продаден на Милан за 15 милиона лири.

7. Емануел Адебайор за 25 милиона лири от Арсенал

След впечатляващ престой в Арсенал тогоанецът подписа петгодишен договор със Сити през юни 2009-а. Адебайор не успя да се наложи. Бе пратен под наем в Реал и Тотнъм. През август 2012-а „шпорите” го купиха за 5 милиона лири.

8. Хуан Себастиян Верон за 28,1 милиона лири в Манчестър Юнайтед

Аржентинският плеймейкър счупи тогавашния трансферен рекорд на Острова с цели 13 милиона лири. Предишният бе Алън Шиърър от Блекбърн в Нюкасъл.

Верон дойде от Лацио, изкара два сезона на „Олд Трафорд” и не показа нищо особено. След това бе продаден на Челси за 15 милиона.

9. Карлос Тевес в Манчестър Сити за 25,5 милиона лири

Тевес си навлече много врагове в Манчестър Юнайтед, когато реши да премине в Сити през юли 2009-а. Аржентинецът стана вторият футболист в Сити, стигнал до 50 гола – в само 73 мача.

Беше любимец на феновете, но враг на треньорите. Затова и бе продаден на Ювентус за само 12 милиона лири.

10. Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед за 30,75 милиона лири

В Манчестър Юнайтед Бербатов нареди много върхове и спадове. Сезон 2010/2011 бе отличен за българския нападател, дошъл от Тотнъм, след като стана голмайстор на Висшата лига с 20 попадения.

Освен това стана шампион и през 2009-а. Кариерата му в Юнайтед завърши лошо и със скандал с Алекс Фъргюсън, който го израви от групата за финала в Шампионската лига през 2011-а.

Бе продаден само за 5 милиона лири на Фулъм. Попада в списъка, защото постигна прекалено малко за парите, които бяха дадени за него.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията