Дерби за четвърто място на „Анфийлд”?

Нищо чудно Ливърпул и Арсенал да спорят за последната квота за Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 12:30 ч., 19 Дек 2014
0
1501
Sportinglife

Ливърпул срещу Арсенал. Класика на Висшата лига, връщаща и към годините, когато такова първенство нямаше, а говорехме за „първа дивизия” или просто за „английското първенство”.

Сега ситуацията е различна, залогът – също. Нищо чудно в края на сезона именно между тези два тима да се реши кой да е четвъртият в квотата на Англия за Шампионската лига. Защото Юнайтед (31), Сити (36) и Челси (39) се откъснаха малко от основните „тежки” претенденти за място в четворката.

Класиране преди кръга

1. Челси 39
2. Манчестър Сити 36
3. Манчестър Юнайтед 31
4. Уест Хем 28
5. Саутхемптън 26
6. Арсенал 26
7. Тотнъм 24
8. Нюкасъл 23
9. Суонси 22
10. Евертън 21
11. Ливърпул 21
12. Стоук 19
13. Астън Вила 19
14. Уест Бромич 17
15. Съндърланд 16
16. Кристъл Палас 15
17. Бърнли 15
18. Куинс Парк 14
19. Хъл 13
20. Лестър 10

Арсенал е с 26 точки, Ливърпул има само 21. Между тях са Суонси, Нюкасъл и Тотнъм, а пред Арсенал са и Уест Хем и Саутхемптън. Но – ако не стане нещо извънредно, никой от тези тимове не се очаква да натисне за място в четворката толкова сериозно, колкото ще го направят „червените” от Мърсисайд и тези от Лондон.

За Ливърпул мачът може и да се окаже последен шанс, защото ако разликата стане 8 точки с Арсенал (и вероятно повече с другите три тима), нещата изглеждат безнадеждни, колкото и рано да е в сезона.

Ливърпул – Арсенал

През миналия сезон Ливърпул отнесе с 5:1 съперника, но... с основна роля на Луис Суарес и Даниел Стъридж. Сега и двамата ги няма. Въпреки това очаквайте голове – и двете защити не са особено солидни.

Прогноза Х и над 2,5 гола
Мачът е в неделя от 18 ч, пряко по Диема

Нюкасъл – Съндърланд

Голямото дерби на Северозапада е също в неделя, но преди сблъсъка на „Анфийлд”. Нюкасъл си подсвиркваше весело до миналия уикенд, когато минаваше за отбор в отлична форма. Но първо отнесе 1:4 от Арсенал във Висшата лига, а после и 0:4 пак в Лондон, от Тотнъм за Купата на лигата.

Съндърланд наглед е слаб, но Густаво Пойет го е направил труден за побеждаване. А и в последните дербита има изумителната способност да наказва зловещо Нюкасъл – две поредни победи с 3:0 на този стадион. Допълнителен стимул за отмъщение на домакините.

Прогноза 1
Мачът е в неделя от 15,30 ч, пряко по Диема

Астън Вила – Манчестър Юнайтед

Едно от любимите гостувания на Юнайтед през годините с едва три допуснати равенства на този стадион от последните 10 гостувания. И нито едно поражение. Тимът на Луис ван Гаал не радва окото, но пълни кошницата с точки – вече 6 поредни победи.

Вила е колеблив тим, а когато срещне някой от водещите отбори – нямайте им доверие.

Прогноза 2
Събота, 17 ч

Манчестър Сити – Кристъл Палас

Всичко освен победа на шампиона ще е сензация, но... Серхио Агуеро и Един Джеко няма да играят, Стеван Йоветич и Венсан Компани са под въпрос... Палас е корав тим, но вероятно силите му ще стигнат само да се брани здраво до първия гол и да загуби с битка.

Събота от 14,45 ч, пряко по Нова спорт
Прогноза 1 и под 2,5 гола

Хъл – Суонси

Нещо не е наред и с двата тима, които имат потенциал за по-големи дела. Нищо чудно помежду си да направят атрактивен мач, въпреки че Суонси навън опитва да затвори играта и да задържа топката без да търси усилено гола.

Все пак – потърсете голово шоу.

Прогноза – 2 и над 2,5 гола
Събота, 17 ч

Куинс Парк – Уест Бромич

Хари Реднап и КПР разчитат преди всичко на домакински точки за оцеляването. УБА е слаб гост и всичко сочи към логична победа на домакина.

Прогноза 1
Събота, 17 ч

Саутхемптън – Евертън

Скритото дерби на кръга между два отлични за гледане отбора.

Интересни факти

Най-много победи: 12 
Челси 

Най-малко победи: 2
Съндърланд, Хъл Сити, Лестър

Най-малко загуби: 1
Челси

Най-много загуби: 10
Куинс Парк Рейнджърс, Лестър

Най-много равенства: 10
Съндърланд

Най-малко равенства: 2
Саутхямптън, Куинс Парк Рейнджърс

Най-добро нападение: 36 г. / 2.25 ср.
Челси

Най-слабо нападение: 10 г. / 0.62 ср.
Астън Вила

Най-добра защита: 13 г. / 0.81 ср.
Челси, Саутхямптън

Най-слаба защита: 30 г. / 1.88 ср.
Куинс Парк Рейнджърс

Най-добра голова разлика: +23
Челси

Най-лоша голова разлика: -13
Бърнли, Куинс Парк Рейнджърс

Домакините са с 5 поредни загуби, след като направиха страхотен старт, а Евертън напипва ритъма след слабо начало на сезона. Може би е време за реми, за да спре Саутхемптън пропадането. За гостите точката няма да е лош резултат.

Прогноза Х
Събота, 17 ч

Тотнъм – Бърнли

Тотнъм влезе в добра серия, стигна и полуфинал за Купата на лигата. Гостите са в отлична форма, спечелиха 3 от последните 5 мача. Но в Лондон ще им е трудно.

Прогноза 1
Събота, 17 ч

Уест Хем – Лестър

За Лестър последните седмици са тежки, отборът уж  играе добре, но не взима точки. И е последен. Загуба в Лондон ще значи почти сигурно уволнение на Найджъл Пиърсън, мениджъра на гостите. Уест Хем прави страхотен сезон и е четвърти.

Прогноза 1
Събота, 17 ч

Стоук – Челси

В понеделник вечер лидерът отива на едно от най-неприятните места, които можеш да посетиш през декември във Висшата лига. Стоук.

Челси има много класа и рутина, но това ще е един от трудните тестове за тима. Ветровитата понеделнишка вечер ще е изпитания и за вратаря Тибо Куртоа, и за защитата, срещу които ще се извие вихрушка от центрирания.

Прогноза 2
Понеделник, 22 ч, пряко по Диема.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията