Левски пак е на ръба на морето

Адмирал Спасов едва ли ще прости на „сините”

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 07 Авг 2015
0
343
Lap.bg

Левски е изправен на ръба на морето. Повече от половин век „сините” не са стартирали сезон с четири поредни мача без победа. А точно това може да им се случи в събота срещу Черно море.

Треньорът Стойчо Стоев взима в групата осем юноши и на практика развява бялото знаме, преди да е започнала битката.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Лудогорец – Левски 1 (2:0)

Ботев – Локомотив (Пд) Х (1:1)

Славия – Черно море 2 и под 2,5 (0:1)

Берое – Пирин 1 (1:0)

Литекс – Монтана 1 и над 2,5 (2:1)

От другата страна Никола Спасов още не изпуска адмиралската шапка, която нахлупи след победата над Левски на 30 май във финала за Купата на България – 2:1.

На стадион „Тича” се играе много трудно. Теренът е лош и само Черно море е свикнал на него. Както някои казват – там и Барселона не може да бие. Левски успя да спечели в безсмислен мач от втората шестица през пролетта.

Но сега ситуацията е много по-трудна. Черно море спечели последния си мач с 1:0 като гост на Славия и сега иска да направи дубъл срещу столицата.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в събота от 17,30 ч по Диема спорт

Монтана – Лудогорец

Лудогорец завъртя колелото на победите след кошмарния старт на сезона особено в Шампионската лига. Очаква се днес в Монтана да дебютират и новите бразилски попълнения.

Със селекция за няколко милионе евро едва ли може Лудогорец да има проблем на терена на новака. Треньорът на Монтана Ферарио Спасов обеща да вгорчи живота на колегата Бруно Рибейро.

Новакът започна отлично – реми като гост на Берое и разгром над Ботев с 6:0. Но този път съперникът е от съвсем друг калибър.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в петък от 17,30 ч по Диема спорт

Локомотив (Пд) – Литекс

За втори път през сезона Литекс започва с нов треньор. На мостика застава румънецът Лауренцио Регенкампф. Изненадващо Любко Петрович се оттегли, след като смени Красимир Балъков, победи Лудогорец и направи реми на „Герена”.

Официалната причина е семейни проблеми. Регенкампф е бивш футболист на Литекс, а като треньор спечели две титли със Стяуа. Оръдието на „оранжевите” Данило Асприля не спира да стреля.

От другата страна Локо е във финансова и спортно-техническа криза. Отборът спечели само една точка – 1:1 срещу Ботев в градското дерби. Звездата Мартин Камбуров каза, че без нови попълнения сезонът може да се превърне във фиаско. И сигурно ще е прав.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 20 часа по Диема спорт

Славия – Берое

Славия се снимаше с класирането след втория кръг, когато единствен бе с две победи. Но на „Овча Купел” миналата неделя нещата се промениха и Черно море спря серията с 1:0. Сега идва нов мач у дома срещу друг участник от евротурнирите. Миналия сезон Берое спечели на терена на Славия.

А след неочакваното 0:0 с Монтана на старта последваха две победи. Берое ще иска редом с Литекс да брани върха, а това минава през победа над „белите”. Петър Хубчев не е по атрактивния футбол, Славия – също. Така че не трябва да очакваме голеада.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 17,30 ч по Диема спорт

Пирин – Ботев

Завърналият се в „А” група Пирин още няма победа в първенството. В първия кръг Черно море лиши „орлетата” от трите точки с изравнителен гол в продължението.

Ботев също не е побеждавал още, а вече е и с нов треньор. Словенецът Ермин Шиляк дебютира при 1:1 с Локомотив. Ситуацията в Коматево също не е перфектна и може да се задълбочи още повече в Благоевград.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 часа по Диема

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията