Крадци упоиха и обраха Бътън и жена му

Изчезнали са бижута за 300 000 лири, сред тях и годежният пръстен на Джесика

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 07 Авг 2015
0
683

Звездата от Формула 1 Дженсън Бътън и съпругата му Джесика Мичибата са били упоени и обрани в наетата от тях вила в Сен Тропе, Франция. Новината потвърди говорител на пилота на McLaren, които поясни, че крадците са пуснали газ в климатичната инсталация на сградата и след като жертвите им са заспали, са ги обрали.

Изчезнали са бижута на стойност 300 000 лири, сред които и годежният пръстен на Джесика, подарен й от Бътън преди сватбата им през декември. Въпросният пръстен е най-скъпото бижу сред откраднатите ценности и е оценен на 250 000 лири.

Кражбата е станала в понеделник през нощта, а Бътън и съпругата му са били във вилата със свои приятели.

„От полицията са казали на Дженсън, че са убедени, че крадците са използвали газ, за да осъществят обира – написа вестник The Sun. – Бътън също е убеден, че той и другите от компанията му, включително и Джесика са били упоени. Само така е станало възможно проникването на двамата крадци в спалнята на Дженсън и Мичибата, като те са преровили всички шкафове и гардероби във вилата.”

По време на обира всички във вилата са били заспали и едва на сутринта са разбрали за наглата кражба.

Пак според вестник The Sun Дженсън и Мичибата били „ужасени, след като разбрали, че крадците са били в стаята им”.

Местната полиция поясни, че използването на упойващ газ, вкаран в климатичната система на луксозна вила, става изключително модерен начин за извършване на обири.

Говорителят на Бътън потвърди и стойността на откраднатото, както и за това, че пръстенът на Джесика също е бил задигнат.

От полицията съобщиха, че сега преглеждат записите от охранителните камери, за да открият следа от крадците.

Бътън и Джесика се ожениха на Коледа на Хаваите и потвърдиха радостното събитие на Нова година. Двамата се запознаха през 2008 година, ходиха известно време, през 2010 се разделиха за кратко, но след това отново се събраха.

Бащата на Дженсън – Джон, който има изключителни заслуги за развитието на кариерата на пилота, почина през януари в дома си на Френската Ривиера.

Според полицията, в последните пет години атаките с използването на газ за упойване на жертвите се среща все по-често, като първите случаи са били регистрирани на къмпинги, където жертвите са спели в каравани и кемпери.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията