Ганчев: ЦСКА копира схемата на Рейнджърс и Фиорентина

Клубът ще погаси дълговете към държавата, синдик ще решава за другите кредитори

Sportinglife
Sportinglife 19:20 ч., 07 Авг 2015
0
354
Lap.bg

Гриша Ганчев разсече турбулентния ден около ЦСКА с дълго интервю пред радио Дарик и обясни ситуацията с обявяването в несъстоятелност на дружеството, картотекирането на играчите в ново такова, старта на сезона във "В" група и бъдещето на клуба.

По-рано днес се тиражира информация, че неделният мач срещу Струмска слава пропада, защото ЦСКА нелегитимно е картотекирал играчите си през новото дружество.

Ето най-важното от изказването на Ганчев пред Дарик:

"В ЦСКА всичко е наред.

В неделя приканвам армейската общност да напълни "Армията", ще има представяне на отбора, треньорите и масажистите.

Имаше дебати, но няма да има отлагане на мача. Другата седмица ще заседава правната комисия на БФС да изясни казуси, които са спорни.

Новото дружество е 90 процента собственост на старото. Нямаме друг начин, освен да започнем с него участието си, тъй като иначе не можем да платим ток, вода, на полицията... Всички сметки на старото дружество са запорирани.

Обсъдил съм с финансовия министър как ще погасяваме дълговете си през новото дружество. Уточнили сме се за схемата как ще стане това към държавата.

Старото дружество отива в несъстоятелност и синдик ще преценява на кой какво ще се плаща. Аз имам ангажимент да платя борчовете към държавата. За другите - синдик ще решава.

Това е схемата на Рейнджърс, прекопирана точно и ясно. Каквото те са направили, това и ние правим. Същата схема са направили и Фиорентина.

Напълно по всички европейски закони.

Всеки ден излизат нови дългове - футболисти, мениджъри... всеки иска пари, и то милиони.

Аз поех ангажимент да изчистим дълга към държавата.

Вчера бях в Зоналния съвет за охраната по стадионите, знаете какво стана на контролата миналата седмица. Не е имало напрежение.

Ставаме културен европейски клуб, каквото покажем на терена, това е. Без зулуми, без напрежение в обществото. Тарторите на агитката ми дадоха дума, че пакости повече няма да правят.

БФС прави максимално да ни помогне. Друго е въпросът, че някои дебелашки медии интерпретират, че аз се разхождам като Рамбо из БФС.

ЦСКА си има история, Ловеч - също. Всеки по пътя си. Няма да има обединяване или сливане.

Аз ще оглавя ЦСКА, до края на годината ще се случи официално.

Наясно сте колко сложни са юридическите истории. Трябва да се сложи ред в старото дружество.

Няма да правим трагедии, това е спорт. Всичко е възможно, надявам се да не изпаднем в по-долна дивизия.

Призовавам армейската общност да дойде, да си купи билети за мача, да изгледат една хубава и екзотична среща от "В" група."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията