Ще пробва ли Хамилтън мотор от MotoGP?

Валентино Роси е готов да даде шанс на шампиона във Формула 1

Sportinglife
Sportinglife 15:50 ч., 08 Авг 2015
0
744
GETTY IMAGES

Едно неочаквано признание на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да отвори нова страница в моторспорт кариерата му и да изправи от ужас косите на шефовете му в Mercedes.

Наскоро Люис заяви следното пред вестник The Mirror: „Когато татко ми купи първия ми картинг, аз всъщност исках мотоциклет.”

И това далеч не е всичко.

„С удоволствие бих тествал мотор от MotoGP, само да видя за какво става въпрос – допълни Хамилтън. – Естествено, наясно съм с траекториите, но ми е любопитно да разбера дали изобщо ще успея да се справя с такава машина на пистата.”

Тези думи на Люис веднага намериха подходящ отговор и легендата на MotoGP Валентино Роси покани Хамилтън да тества състезателен мотоциклет. Освен това, италианецът разказа, че двамата с Люис и преди са си говорили по темата.

„Миналата година на „Монца” Люис ми каза, че иска да дойде в ранчото ми, за да покараме мотори – обясни Роси. - Буквално му казах следното: „Караш ли мотор или трябва да започнеш от нулата?” Но Люис ми обясни, че се справя добре на мотоциклета, карал е 450-кубиков мотор, пробвал е и други машини.

„Истината е, че състезателният мотоциклет от MotoGP е много лесен за каране, но ще се опитаме да му намалим малко мощността и със сигурност на Люис ще му е интересно да пробва моя М1”, довърши Роси, който кара за Yamaha в световния пистов шампионат.

Интересното е, че Mercedes във Формула 1 и Yamaha в MotoGP имат общ спонсор – енергийните напитки Monster, което означава, че съвсем скоро идеята на Люис може да се окаже реалност.

Интересното е, че по темата за Хамилтън се включи и съотборника на Роси в Yamaha Хорхе Лоренсо.

„Както каза Валентино, Люис е много запален по мотоциклетите – допълни испанецът. – Мисля, че съм го виждал да кара мотор за мотокрос, така че с удоволствие ще му дам да пробва и моя М1, но може би преди това ще му направя голяма застраховка.”

Валентино Роси вече има зад гърба си тестове с болид от Формула 1 – по времето на Михаел Шумахер италианецът пробва коли на Ferrari и в един момент дори беше готов да се откаже от MotoGP, за да се пробва във Формула 1, но това така и не стана.

Първо Роси не беше достатъчно бърз и второ, така и не се намери сериозен отбор, който да му предложи автомобил. От друга страна, Роси е изключително важен за MotoGP, тъй като е най-популярният пилот в историята на мотоциклетизма и има огромен брой фенове в цял свят.

Последният пилот от Формула 1, който се състезава с мотоциклети беше Михаел Шумахер, който се пробва в германския супербайк шампионат, след като се отказа от световния шампионат след петте си поредни титли с Ferrari.

Шуми не постигна особено добри резултати, но пък записа тежко падане, при което счупи ключицата си и това сложи край на кариерата му на две колела.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията