Барса отпива коняка на рекорда

В Грузия каталунците тръгват за повторение на уникално постижение

Sportinglife
Sportinglife 11:05 ч., 11 Авг 2015
0
766
GETTY IMAGES

Това е вечерта на рекордите.

В Тбилиси Барселона среща Севиля за Суперкупата на Европа в рекорден трети испански финал за трофея. Нищо ново под слънцето – миналата година Севиля загуби от Реал в друга афера с привкус на Примера.

Барса е на 9-и финал за този трофей, което е рекорд. А ако го спечели, ще стигне Милан с пет триумфа, което също си е постижение за историята.

Даниел Алвеш, ако е на терена, ще играе в петия си финал, което изравнява постижението на Паоло Малдини от Милан. Бразилецът вероятно ще е титуляр за Барса.

Ако и това не ви стига, за да усетите колко вкусен е грузинският коняк на каталунците преди този мач, само помислете в перспектива.

През 2009-а Барса постигна непостижимото и спечели всички 6 възможни купи. Сега се цели в същото, като три вече са в музея – Шампионската лига и дубъл в Испания.

Суперкупата е цел №4, а след нея идват Суперкупата на Испания (два финала срещу Атлетик), както и за Световното клубно първенство, където основен съперник се очертава шампионът на Южна Америка Ривер Плейт.

Преди 6 години Гуардиола го направи. Сега Луис Енрике се цели в същото постижение, направено от един от големите му ментори.

Севиля не мисли да се предава, защото иска да поправи впечатлението от миналата година, когато бе напълно надигран от Реал в един от най-неравностойните финали в историята.

Треньорът на севилци Унай Емери – сочен за един от хитовите наставници в европейския футбол, никога не е побеждавал Барселона.

„Все някога ще се случи – усмихна се Емери на въпрос за това преди мача. – Но не знам дали ще е в Тбилиси. Барселона е най-силният отбор в света.”

В Грузия започва нова ера, като за първи път УЕФА даде мача на страна от бившия Съветски съюз. Иде и финал в Македония след 2 години.

Част от новата демографска политика на Мишел Платини. Все пак той ще обединява футбола съвсем скоро, когато, несъмнено, ще стане президент и на ФИФА.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията