Nike Air Zoom Elite 8

Най-гъвкавата версия омекотяваща система Nike Air досега

Sportinglife
Sportinglife 17:20 ч., 11 Авг 2015
0
2460
Nike.com

Какво е общото между звездите в бягането Мо Фарах, Гален Руп и Алисън Феликс.

Те притежават свръхестествен талант, невероятна скорост и непоколебима спортна етика, но това не е достатъчно да печелят медали и да правят рекорди. 

Mоделите със системата Nike Zoom Air

NIKE AIR ZOOM ELITE 8

Nike Air Zoom Elite 8: ТЪНЪК, ЗДРАВ, БЪРЗ & ЛЕК.

Най-лекият модел от семейството на Zoom за тренировки е с минималистичен дизайн и аеродинамично устройство за оттласкване, предназначен за спортисти, които искат да останат бързи и при тренировки и на състезание. Предната част на Zoom Air дава на бегачите силен тласък от земята.

Тънкото ходило (8 мм.) ги държи близо до земята, за по-голям контрол, а леката, безшевна и здрава мрежа в горната част с Nike Flywire технология предоставя повече подкрепа, проветривост и удобство.
Nike Air Zoom Elite 8 се пуска официално в продажба на 2 юли в nike.com.

NIKE AIR ZOOM PEGASUS 32

Nike Air Zoom Pegasus 32: ОЩЕ ЕДНО ПРЕОТКРИВАНЕ НА СКОРОСТТА.

Имате нужда от гладко, пестящо или по-структурирано бягане, или искате да усещате, че бягате боси, но обгърнати от комфорт - всичко това ще намерите в Zoom Air, който освен всичко, ще ви накара да се чувствате много бързи.

Това е модел за тренировки, като новата версия се усеща по-бърза и по-отзивчива от предишните модели на тази впечатляваща линия. 32 обаче запазва обичаните от бегачите функционалности на Pegasus: притежава капсула Zoom Air в петата за повече мекота, дишаща горна част, която плътно прилепва към стъпалото – но има и подобрения като: профилирана цялостна структура за интегриран комфорт в различни участъци, по-ниско ходило (10 мм) за по-естествена позиция на крака и специално проектирани държачи в средната част на стъпалото за таргетирана стабилност.

NIKE AIR ZOOM ODYSSEY

Nike Air Zoom Odyssey: СКОРОСТ + ДИСТАНЦИЯ В ЗАКЛЮЧЕН КОМФОРТ.

Най-бързите в света се нуждаят от бърза система за връзване Lockdown, заради чувството на стабилност и невероятна скорост, които тя дава. Новата технология Flywire и двойно уплътненият стабилизатор в петата увеличават стабилността и захвата, докато гъвкавата подметка и ортопедичната мека стелка направляват отлично стъпалото. Комбинирани с най-меката Zoom Air система вие не само можете да получите, но и вече имате на разположение безкомпромисно омекотяване и комфорт в обувки, предназначени за скоростно бягане.

NIKE AIR ZOOM STRUCTURE 19

Nike Air Zoom Structure 19: ЗАРЕДЕНИ И ЛЕКИ.

Това е един от най-стабилните модели обувки за ежедневни тренировки, а най-новият Structure се усеща по-бърз, изглежда страхотно и е проектиран, за да намали ъгъла на пронация. Обувката доставя плавен преход чрез стабилност, благодарение на Dynamic Fit технологията, която работи с допълнителни защитни crash rail уплътнения в подметката и утроена система Dynamic Support в ходилото.

Всичко това събрано заедно стабилизира изцяло стъпалото върху платформата и намалява скоростта, с която то се приплъзва. Новият профил на обувката осигурява отлично оттласкване в предната част и в съчетание с капсулата Zoom Air предоставя още по-добър пружиниращ ефект при движение.

NIKE AIR ZOOM VOMERO 10

Nike Air Zoom Vomero 10: СКОРОСТТА СРЕЩА ЛУКСА.

Въплъщение на по-добрите обувки за бягане, Nike Air Zoom Vomero 10 е моделът, от която се нуждаете за бягане на дълги разстояния. Обувката съчетава ултра-гъвкава Zoom Air система и мека Lunarlon пяна, осигуряващи удобство, но и много по-бързо бягане.

Горната Flymesh мрежеста част е гладка, дишаща и удобна, като осигурява стабилност в зоните, където е най-необходимо. Моделът е с минимизирани Zoom Air капсули за оптимално омекотяване, поемащи отлично ударите в петата или отлично оттласкващи предната част на стъпалото – те са проектирани, за да бъдат възможно най-удобни и динамични.

Когато става въпрос за най-доброто в спортните обувки, всички те използват моделите Nike Zoom Air – с най-гъвкавата версия омекотяваща система Nike Air досега.

Онова, което отличава най-великите бегачи на планетата с всички зад тях, всъщност се измерва в части от секундата. 

Най-бързите времена в света в бягането на 100 м са слезли само с половин секунда през последните 80 години, а маратонът в Бостън през 2015 г бе спечелен с разлика от 4 секунди.

Днес мечтите се реализират в милисекунди и това, което може да промени усещането на атлетите за бързина е технологията.

В навечерието на своята двадесет годишнина, Nike Zoom Air продължава да предоставя на спортистите осезаемо гъвкаво и нископрофилно омекотяване.

Nike работят с едни от най-бързите бегачи в света при създаването и конструирането на обувките Zoom Air, за да отговорят на нуждите на спортистите, независимо дали са топ атлети или са любители, които преследват свои лични високи постижения.

Пъргавината и гъвкавостта на омекотяващата система Zoom Air идва от плътно опънатите разтегливи нишки, вплетени под налягане във вътрешността на капсулата Nike Air.

Когато бегачите докоснат земята, влакната се свиват и така смекчават удара, а след това бързо се отпускат обратно в първоначалното си състояние, за да генерират експлозивен, мощен тласък.

Резултатът е по-бързо и омекотено бягане независимо, дали бегачът е навън за сутрешния си джогинг или поставя свои личен рекорд в маратонско бягане.

Системата Zoom Air бе представена за първи път през 1995 г., след повече от десетилетие изследвания и развитие.

Тя направи своя дебют в три стила: моделът за американски футбол Nike Air Marauder представи капсули Zoom Air в петата и предната част на стъпалото, а баскетболният Air Go LWP в предната част.

Скоро след това, Zoom Air е въведена и в обувките за бягане Air Zoom LWP. Оттогава спортистите неизменно тренират, състезават се и печелят първенства с обувки, които притежават тази система.

Zoom Air дава на съвременните бегачи онова, от което се нуждаят най-много - бързо, пъргаво и отзивчиво бягане, но без да пилеят енергията.

Обувките Zoom Air са предпочитани от много бързи и елитни бегачи.

Спортисти като Мо Фара, Гален Руп и Мат Тегенкампт казват, че когато пробягват повече от 20 мили на ден, искат и обувките, с които тренират, да им помагат. А Zoom Air им предоставя истинско възстановяване.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията