Барселона с пета Суперкупа на Европа

Каталунците биха Севиля с 5:4 в Тбилиси

Sportinglife
Sportinglife 00:55 ч., 12 Авг 2015
0
520
Getty images

Барселона спечели петата си Суперкупа на Европа след като тази вечер се наложи с 5:4 над Севиля. Двубоят се игра на стадиона в Тбилиси и предложи фантастични обрати и невероятно темпо.

Четири от попаденията паднаха през първото полувреме, а три от тях - след статични положения. Първо малко изненадващо резултатът бе открит от Севиля още в 3-та минута. Автор на попадението, паднало след страхотно изпълнение на пряк свободен удар бе Евер Банега.

Четири минути по-късно, също от пряк свободен удар Меси изравни. В 16-та минута каталунците постигнаха пълен обрат. Автор на гола отново бе Лионел Меси, който за втори път се разписа от пряк свободен удар.

Малко преди почивката Луис Суарес отбеляза гол, но попадението бе отменено заради спорна засада. В 44-та минута уругваецът остана сам срещу вратаря на Севиля, но удара му бе отразен. След това топката се върна при Суарес, който с отличен пас намери Рафиня Алкантара и юношата на каталунците не сбърка за 3:1.

Високото темпо на игра не спадна и след почивката. Барселона отбеляза четвърти гол чрез Луис Суарес в 52-та минута. Асистенцията пък бе дело на Серхио Бускетс. Надеждите на Севиля върна Рейес в 57-та минута. В 72-та минута Гамейро се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Жереми Матийо срещу Витоло. Невъзможното на пръв поглед се случи в 81-та минута когато Имобиле отбеляза за 4:4.

Така двубоят влезе в продължения, а развръзката дойде пет минути преди края при едно статично положение. Мариано фаулира Лионел Меси малко преди границата на наказателното поле на Севиля, първият удар на аржентинеца попадна в стената, вторият обаче намери очертанията на вратата.

Избитата топка обаче се оказа в краката на Педро Родригес, който от непосредствена близост не сбърка и направи 5:4. Попадението събуди Севиля, които след това пропуснаха две чисти възможности за ново равенство и дузпи.

В самия край на второто продължение двата тима успяха и да си изпуснат нервите, но конфликтът бързо бе потушен от Лионел Меси и Жерар Пике.

С успеха Барселона се изравни с италианския Милан по брой спечелени Суперкупи на Европа. И двата тима вече имат по пет трофея. Абсолютен рекордьор от играчите на Барселона по участия в директния спор за отличието пък стана Дани Алвеш, който тази вечер изигра петия си финал.

Така каталунците имат вече 4 спечелени купи през 2015 г. Преди това тимът стана шампион на Испания, взе Купата на краля и Шампионската лига. Следващата цел на тима на Луис Енрике е Суперкупата на Испания. Съперник в двата двубоя следващата седмица е Атлетико (Мадрид).

За Севиля пък това бе втори пореден финал в спора за отличието. Тимът загуби и миналата година, тогава от Реал (Мадрид).

 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията