Юсеин Болт

Юсеин Болт: Ван Гаал едва ли ще ме иска в Юнайтед

Бих играл себе си във филм, казва суперзвездата в атлетиката

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 20 Дек 2014
0
823
Getty Images

Има ли място за Болт в Манчестър Юнайтед?

"Ван Гаал ми се струва прекалено строг", отбелязва ямаецът.

Той е най-разпознаваемият лекоатлет в света, а изписването на рекордите му ще се равнява на съдържанието на дебела книга.

Идол за милиони и един от най-големите спортни феномени за всички времена. Но Юсеин Болт също има любимци в спорта и дори се притеснява, когато съдбата го срещне с някои от тях.

Знаменитият ямаец даде любопитно интервю за Sport Magazine, в което говори доста за футбол. А когато Юсеин говори за футбол, блясъкът в очите му е по-голям дори от този след поредния исторически спринт.

Мечтата му е да играе за Манчестър Юнайтед, но Луис ван Гаал му се струва прекалено строг.

"Бих играл за Манчестър Юнайтед, определено. Аз съм добро крило. Но не знам дали има място за мен", заявява шеговито Болт.

"Този нов треньор изглежда доста сериозен", добавя той за Луис ван Гаал, който след световното първенсто остави Холандия и се върна към клубния футбол.

"Кои са трите спорта, които ще избереш да гледаш до края на дните си, ако трябва да направиш избор?", питат спринтьора и два от отговорите изобщо не учудват - лека атлетика и футбол.

Но Болт е страхотен привърженик и на баскетбола в НБА, така че това е третият му избор.

Но за разлика от лоялното си футболно сърце, което принадлежи на Юнайтед, в асоциацията на извънземните той подкрепя личност, а не отбор.

"Верен съм на тимовете, в които играе Кевин Гарнет. Значи сега съм за Бруклин Нетс", отбелязва спринтьорът.

"Той е легенда, но се надявам, че ще се пенсионира скоро, защото искам да подкрепям по-добър отбор", продължава с настроение разговорът с ямаеца.

Преминавайки към своите по-лични тайни, Болт признава, че се стъписва в компанията на големите футболни звезди. Той никога няма да забрави срещите си с Кристиано, Рууни и Дрогба за първи път.

Сега вече са добри приятели, но преди години усещането било странно.

"Готиното беше, че знаеха кой съм, което ми помогна да се отпусна", разкрива Болт.

А кой е най-странният слух, който е чувал за себе си?

- Преди игрите на Британската общност някъде бяха написали, че Юсеин Болт пристига в Глазгоу с частен самолет. Не беше вярно, разбира се! Хванах си редовен полет. Не чета внимателно какво се пише за мен, но агентът ми го прави ежедневно.

Най-великият ви миг сред толкова много успехи?

- Хората винаги се изненадват на този отговор. Това е световното за юноши през 2002 г. в Кингстън, Ямайка. Беше пред моите хора, пред домакинска публика.

На 200 метра спечелих и станах най-младият в историята – на 15 години. Беше много шумно на стадиона, страхотен кеф! Когато публиката ми пя „Happy Birthday“ на стадиона в Пекин също беше готино.

Каква сила на супергерой бихте искали да притежавате?

- Бих се прицелил пак в бързината, бих бягал още по-бързо. Това е страхотно оръжие, минаваш край разни неща, обикаляш и дори можеш да завихриш някое торнадо. Супер!

Пица „Маргарита“ или коктейл „Маргарита“?

- Пица „Маргарита“? Това пък какво е? Домати, кашкавал... О, не – благодаря! Обичам върху пиците ми да има по-сериозни неща! Взимам коктейла!

Кой актьор бихте искали да видите да играе вас във филм?

- Моят любим актьор е Джейсън Стейтъм, така че ако може... Ха-ха – ясно е, че няма как. Като се замисля, аз бих играл себе си, защо не. Стига да съм в настроение за това.

Източник: Sport Magazine

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията