Ферарио на „Герена”

Новакът-сензация е време да загуби

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 14 Авг 2015
0
505
Lap.bg

Ферарио Спасов се завърна с гръм и трясък в „А” група. Шампионът с Литекс от 1998 година е изиграл много епични битки срещу Левски. Срещал е „сините” и като треньор на ЦСКА.

Но сега има по-особен отбор. Неговият Монтана е новак в „А” група. Новак, ама какъв! В първите четири кръга му се наложи да играе срещу Лудогорец, Берое и Литекс.

Загуби едва-едва само от „оранжевите” – 1:2. Направи ремита срещу шампиона и вицешампиона.

Точните прогнози на Sportinglife от миналия кръг

Черно море – Левски под 2,5 (0:1)

Славия – Берое под 2,5 (0:0)

Сега Спасов точи ножа и на Левски, но дали е възможно?

„Сините” взеха своя преломен мач миналия кръг срещу Черно море. Победата с 1:0 във Варна бе приета като изненада.

Очевидно варненци се пазеха повече за мача за суперкупата срещу Лудогорец, в който триумфираха.

Но това не са оправдания. Левски с много юноши в състава игра смело и изкова успеха. Затова сега идва ред и за първа победа у дома през сезона. Левски и Монтана започват с равен брой точки, но явният фаворит е грандът от София.

Мачът е в събота от 20 ч по Диема спорт

Прогноза – 1 и над 2,5

Литекс – Пирин

В миналия кръг дебютът на Лауренцио Регекампф като треньор на Литекс завърши кошмарно – Локомотив (Пд) изравни за 1:1 в последната минута.

И все пак „оранжевите” бяха господарят на терена, така че загубените две точки са повече липса на концентрация. На свой терен румънският треньор е длъжен да победи последния в класирането.

Пирин се завърна в „А” група, но след като направи 1:1 в първия мач срещу Черно море, още няма друга точка. Едва ли ще успее да я вземе и в Ловеч.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в петък от 20 ч по Диема

Ботев – Славия

През този сезон Ботев реди силни със слаби мачове. Смени треньора Петър Пенчев със словенеца Ермин Шиляк заради конфузното 0:6 от Монтана. В миналия кръг наставникът взе първа победа в българския футбол като гост на Берое.

Славия бе първият отбор с две победи през сезона, но последваха два мача без вкаран гол. Подобно поведение е традиционно за „славите” през последните години – непостоянството. Именно заради това този мач може да завърши всякак.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 17,30 ч по Диема спорт 2

Лудогорец – Локомотив (Пд)

Бруно Рибейро отново оцеля като треньор на Лудогорец. За една седмица португалецът успя да направи равен с Монтана и да загуби първия трофей – суперкупата на България.

Собственикът Кирил Домусчиев очевидно обаче държи на своя избор. Или поне засега.

Локомотив е сред най-колебливите отбори в „А” група. Само с късмет стигна до 1:1 в миналия кръг срещу Литекс. На стадиона в Разград по всичко личи, че единствената интрига е колко гола ще вкара Лудогорец.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч по Диема спорт 2

Берое – Черно море

На свой терен Берое бие икономично, но редовно. Такава е тактиката на Петър Хубчев.

А Черно море явно се концентрира за купите, първенството го оставя на заден план поне в началото му.

Отборът още празнува победата над Лудогорец за куперкупата от сряда. Беройци искат да докажат, че са реален съперник на шампиона за титлата и затова не могат да си позволят да губят точки на свой терен. Вече го направиха с 0:0 срещу Монтана на старта.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в понеделник от 20 ч по Диема спорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията