Абсурдът с тв правата

Миньор – Сливнишки герой е обида към футболния фен

Джони Кейджов
Джони Кейджов 06:40 ч., 15 Авг 2015
0
4543
Lap.bg

В България гледаме евтино футбол. За около 30-ина лева на месец уикендът може да ни „заведе” на 30 стадиона по света.

От „Камп Ноу” до „Алианц Арена”, от „Лужники” до „Олд Трафорд”. С други думи – за минимални средства всеки ден гледаме европейски футбол.

За него телевизиите плащат няколко торби с пари, без да има значение дали е гледаемо или не. Ако искат, от Нова Броудкастинг Груп могат да разкрият каква е аудиторията на най-новата им гордост – френската Лига 1.

Какво излиза?

Не е проблем да гледаме Лео Меси, Уейн Руни, Томас Мюлер или Джанлуиджи Буфон. Но е проблем да гледаме ЦСКА.

Нека за миг се превъплатим в един български емигрант с „червено” сърце, който си е дошъл за кратко в България.

Съботният следобед му показва дерби от „В” група. По Канал 3 върви славният дуел Миньор – Сливнишни герой. Похвално – и тези отбори, и тези футболисти имат правото на своя миг слава.

Но като фен на ЦСКА емигрантът иска да види и своите. Чул е вече, че имали финансови проблеми и ги пратили в аматьорския футбол. Очевидно за тях е предвидено най-доброто време – в неделя следобед.

Затова човекът отваря вестника и чете телевизионната програма. А, изненада. Софийското дерби със Септември го няма. Сигурно някой небрежен репортер го е изпуснал. Отваря следващия вестник.

Там – също. Как така е възможно в ефира от сутрин до вечер да върви футбол на живо, а точно за ЦСКА никой да не се сети? Идиоти ли работят по тези медии? Пита се човекът, отговор обаче няма.

Да, г-н емигрант, българският футбол е пълен с абсурди. И телевизионните права са един от тях.

Кой, по дяволите, ще гледа Миньор срещу Сливнишки герой?

И защо, по дяволите, в същия ден и час не е мачът Септември – ЦСКА?

В името на Негово Величество Запалянкото защо големият сблъсък Ботев – Славия не е в събота, за да се освободи прословутото време без „А” група за мач от „В”?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията