Добър жребий за Григор, очертава се мач Пиронкова - Серина

Федерер и Надал в една четвъртина

Sportinglife
Sportinglife 13:10 ч., 15 Авг 2015
0
357
GETTY IMAGES

Григор Димитров извади повече късмет от обичайния, който има на жребиите на големите турнири за "Western&South Open" в Синсинати. Българинът започва участието си в Охайо срещу чеха Лукаш Росол.

До момента Григор Димитров и Лукаш Росол са се срещали само веднъж, а Григор пази хубави спомени, след като се наложи над чеха със 7:6(2), 6:1 на финала на турнира в Букурещ миналия сезон.

След отказванатето на Давид Ферер, който още не е възстановен от контузията си, българинът е поставен под №16 в основната схема. Ферер е и единственият отсъстващ от турнира в Синсинати от тенисистите преди Григор в световната ранглиста.

При победа над Росол във втория кръг за Димитров предстои среща с победителя от мач между квалификанти. В третия обаче го чака Анди Мъри, поставен под №3 в основната схема.

Британецът почива в първия кръг, а във втория ще има за съперник Виктор Троицки или Марди Фиш.

Лидерът в схемата Новак Джокович започва във втория кръг срещу Жил Мюлер или квалификант, а в третия може да се изправи срещу Джо-Вилфрид Цонга или Давид Гофен. Потенциалният четвъртфинал е със Стан Вавринка.

Роджър Федерер се завръща на корта, след като пропусна Мастърса в Монреал. Швейцарецът е втори в схемата и във втория кръг ще играе с Роберто Баутиста Агут или Пабло Куевас. На четвъртфиналите Маестрото може да има за съперник Рафаел Надал.

Във втората четвъртина е Кей Нишикори, поставен под №4. Японецът очаква Бърнард Томич или Сергей Стаховски във втория кръг, а на четвъртфиналите може да има за опонент Томаш Бердих.

При жените Цветана Пиронкова може да се изправи още във втория кръг срещу Серина Уилямс. Преди това обаче тя трябва да се справи с квалификантка на старта на големия турнир.

От квалификациите започва Сесил Каратанчева, която има трудно съперничка в първия кръг - словачката Магдалена Рибарикова в първия кръг на пресявките.

Втората в основната схемата Мария Шарапова ще стартира с мач срещу спечелилата двубоя старта между Варвара Лепченко и Барбора Стрицова. В третия кръг рускинята може да се изправи срещу Агнешка Радванска, а потенциална съперничка на четвъртфиналите ѝ е Каролина Плишкова.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията