Има нещо гнило... в Берое

Старозагорци с едва пет точки и два вкарани гола у дома

Анна Николова
Анна Николова 08:15 ч., 18 Авг 2015
0
1643
Lap.bg

Пет точки от три мача и едва два вкарани гола на собствения им стадион.

Това е тъжната статистика на старозагорския Берое след изиграните първи двубои от новия сезон в А група.

Еуфорията от края на миналия сезон постепенно започна да се изпарява и логично започват да се чуват въпроси от рода на „Какво става?”.

Показателно за настроението в Стара Загора е снощният сблъсък между треньора и феновете в сектор А.

Сблъсък, засега само вербален, но който се повтаря отново след като го имаше и в края на миналия сезон когато тимът бе на крачка с подобни изяви да изпусне второто си място...

„Те винаги ще са недоволни”, така Хубчев обясни атаките от феновете.

Но и онези, които до скоро скандираха името му този път са странно мълчаливи. Което идва да покаже, че нещо не е както трябва.

Отговори от треньорския щаб обаче не се чуват. Нещо повече след 1:1 срещу Черно море треньорът на гостите Никола Спасов бе категоричен: „Съжалявам, че изпуснахме трите точки”.

Хубчев обаче обяви, че само една контраатака не е позволила на Берое да спечели.

И дори на въпрос за Благой Макенджиев предложи задалият го да започне да прави състава...

Изнесе и сериозна лекция за това как може и не може да се държат феновете на стадиона.

Разбира се, похвално е, че треньора се опитва да защити играчите си.

Но не и с репликата „За съжаление простотията е страшно голяма”. Особено когато се радваш на подобен комфорт какъвто играчи и треньори в Стара Загора имат.

Извън емоциите истината е, че Берое и Черно море си разделиха по едно полувреме и резултатът е закономерен.

Берое бяха активни през първата част, но без да създадат истинско голово положение през първата половина на тези 45 минути.

Да, съдийският състав отмени чист гол на старозагорци точно тогава, но по-късно се реваншира след като не зачете нарушение срещу играч на Черно море в наказателното поле на Берое.

Истина обаче е и още нещо. Въпреки многото нови попълнения, въпреки амбициите, спокойствието и финансовата сигурносг, Берое не върви напред.

Дори напротив, старозагорци повтарят колебливото си начало от миналата година.

За онези, които са забравили припомням, че след първата част от сезона тимът на Петър Хубчев бе изправен пред възможността отново да играе безмислени срещи във втората половина на таблицата.

И получи дори ултиматум от ръководството да спечели трите двубоя, които му гарантираха мястото в топ 6. Какво щеше да се случи в противен случай можем само да гадаем...

Както и до колко ще продължи търпението им този път.

Да, сезонът едва сега започва и да той е много дълъг.

Но до този момент феновете не виждат на практика изричаните вече като мантра думи на Хубчев, че времето ще работи за този състав заради многото нови попълнения.

Дори напротив, сякаш с всеки мач на старозагорци им става все по-трудно. До къде ще стигне всичко това ще разберем в следващите седмици и месеци.

Факт е, че този треньор и този отбор изминаха дълъг път заедно и постигнаха добри неща.

Грандиозни не, защото за три години старозагорци имат три купи, а Черно море, например, за един сезон вече има две. Но когато посоката бъде загубена, няма нищо лошо в това да се потърси промяна.

Понякога тя може да е от полза и за двете страни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията