Депай - в духа на легендарните "седмици"

Ще се нареди ли до Крал Ерик и Кристиано?

Sportinglife
Sportinglife 18:10 ч., 19 Авг 2015
0
1073
GETTY IMAGES

Феновете на Манчестър Юнайтед искат няколко неща от притежателите на легендарната фланелка с номер 7.

Първо и най-важното е играчът, който я носи да играе вдъхновено и с въображение. На второ място е да демонстрира постоянство и да е верен дълго на идеята, а на трето, но не последно, е да бъде различен и да прави неща, на които другите не са способни.

Брайън Робсън беше боец и полузащитник, който знаеше как се печелят топки и единоборства.

Ерик Кантона беше огромна класа и даровит голмайстор. Дейвид Бекъм блестеше с техника и беше майстор на статичните положения.

За Кристиано Роналдо всички знаем какъв е. За съжаление Анхел ди Мария трябваше да блесне, но имаше лош късмет да се контузи и като цяло - да не му потръгне.

Сега Мемфис Депай пое отговорността и предизвикателството да носи "седмицата" на "Олд Трафорд".

Относително тихото му начало в Премиършип бе заличено напълно със страхотно представяне срещу Брюж и два гола във вратата на белгийците.

Без съмнение опонентът не бе толкова силен и холандският национал има дълъг път пред себе си, за да настигне знаменитите си предшественици, но в контекста на внасянето на нещо ново в отбора, той вече е с едни гърди напред.

Позициониран в лявата част на атаката, Мемфис бе постоянна заплаха за гостите. В допълнение отбеляза две страхотни попадения, които можеше и да са повече с оглед на това, че пробва 9 удара - почти половината от всички на "дяволите" в този мач.

Източник: "The Telegraph"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията