Чилийците превземат Бундеслигата

Шестима шампиони от Копа Америка ще играят в Германия през новия сезон

Sportinglife
Sportinglife 10:25 ч., 26 Авг 2015
0
778

„Не се радвам само за феновете, хубавите стадиони и атмосферата в Германия. Харесва ми и повече възможността да покажа на света моя агресивен и нападателен стил.”

Думите са на 25-годишния Едуардо Варгас. Шестият шампион на Копа Америка с Чили, който подписа с тим от Бундеслигата – Хофенхайм.

Сравнително скромният клуб купи звездата за 6 милиона евро от Наполи. Варгас стана голмайстор №1 на южноамериканското първенство с четири попадения.

Изведнъж Бундеслигата се превърна в любимото първенство на чилийските звезди след триумфа на националния отбор в Копа Америка.

Най-големият трансфер бе на Артуро Видал – за 38 милиона евро от Ювентус в Байерн. А най-нещастният – на Чарлс Арангуис.

След като подписа с Байер, чилиецът скъса ахилес и до края на годината ще трябва да се възстановява.

В момента шестима от шампионите на Копа Америка са с договори в Бундеслигата.

Към тях като седми се числи и 19-годишният Франсиско Родригес (Волфсбург), който не пое пътя на по-известния си брат Рикардо и отказа да играе за Швейцария, а пожела да защитава цветовете за едническата си родина.

„Под ръководството на аржентинския треньор Хорхе Сампиоли чилийският национален отбор играе изключително модерен и бърз футбол, какъвто харесват германските тимове – анализира най-известният журналист в страната Даниел Мартинес. – Същите разбирания имат Пеп Гуардиола, Йоаким Льов, Томас Тухел и Роджър Шмид. Чилийските футболисти тактически са перфектно образовани. Освен това са силни физически и технически.”

Досега чилийските играчи предпочитаха да правят трансфери в Испания или Италия. Най-вече заради езиковата бариера.

„Знаят, че ще им е трудно да научат немски, но футболът в Бундеслигата повече им пасва - добавя Мартинес. – Освен това Сампаоли ги съветва да приемат офертите на германските отбори.”

Варгас например иска най-накрая да си намери отбор за постоянно.

От 2012 година той смени пет клуба – Наполи, Гремио, Валенсия, Куинс Парк Рейнджърс и сега Хофенхайм.

Вкарваше навсякъде голове, но никъде не го приемаха за титуляр.

Какво влияние ще окажат чилийците в Бундеслигата?

Гонсало Яра от Майнц не си намери отбор и остава. Крубът се възмути от постъпката му, когато сложи пръст в задните части на Единсон Кавани, но Яре обеща да компенсира с игра.

Останалите двама чилийци в германския елит са Мико Алборнос (Хановер) и Марсело Диас (Хамбуртер).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията