Играе ли му се някъде на Бербатов?

Отговорът определено не е лесен, септември наближава

Sportinglife
Sportinglife 13:00 ч., 26 Авг 2015
0
2474
Getty Images

Както е тръгнало, Бербатов може да заиграе чак през октомври, защото в който и отбор да иде, без да е тренирал със съотборници и да е влязъл в кондиция и т.нар "match fit" състояние (готов за официален двубой), няма как да е титуляр.

А през октомври гръбнаците на съставите вече са избистрени и е трудно да се наместиш веднага. Още по-трудно е да спечелиш феновете, да убедиш, че си по-добър от конкурента и др. детайли от ежедневната битка за място и игрови минути.

Бербатов не е притеснен, разбира се. Не му личи да е така, а и разбираемо.

Човекът си е заградил мечтите с кръгчета, игра на най-високо ниво, вкарваше за Юнайтед, знаят го и го уважават в поне 3 футболни държави-институции като Германия, Англия и Франция...

Пък каквото пропуснал да направи, пропуснал.

Кариерата на Бербатов

Пътят му в големия футбол тръгна от ЦСКА, където игра между 1998-а и 2000 г. Не стана шампион, но спечели купата на България (1999 г.).

В Байер Леверкузен изкара шест сезона (пет в първия тим) до 2006-а, като игра финали за Купата на Германия и в Шампионската лига, и остана втори в Бундеслигата (все през 2002 г.).

С Тотнъм бе два сезона, спечели Купата на лигата и вкара общо 46 гола във всички турнири, за да го вземе Манчестър Юнайтед за рекордните за клуба 30,75 милиона лири.

Четири сезона като "червен дявол" му донесоха 2 титли, финал в Шампионската лига и приз за голмайстор №1 на първенството.

С Фулъм избегна изпадането, защото премина в Монако през януари на сезона, в който малкият лондонски клуб потъна в Чемпиъншип.

С френския тим за 18 месеца стигна второ и трето място в първенството и игра четвъртфинал в Шампионската лига.

Не успя да вземе Шампионската лига, не убеди сър Алекс, че е основен за Юнайтед в дългосрочен план, не се класира с България на Мондиал.

Едва ли има за какво да съжалява.

И да е така, в живота не бива да го правиш.

Та не е чудно да не бърза сега, кой знае дали изобщо се пришпорва сам себе си за избор на нов тим сега и веднага.

Свободни агенти се търсят през цялата година. С неговите статистики и популярност, сигурно е, че някой ще го потърси.

Дотогава ще виждаме снимки с щерките му и ще четем новини за това как агентът му преговоря по ресторанти... с неизвестно кого.

Бърза работа Бербатов явно няма.

Важните задачи на една футболна кариера той ги свърши...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията