Руни прати Юнайтед в Шампионската лига

Байер (Леверкузен) разгроми Лацио с 3:0 по пътя към групите

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 27 Авг 2015
0
1108
Getty Images

Уейн Руни зареди оръдието и започна да стреля.

След 10 мача без гол капитанът на Манчестър Юнайтед заби хеттрик при победата с 4:0 като гост на Брюж (3:1 в първия мач).

След нулевото равенство срещу Нюкасъл за първенството Руни бе обвиняван, че е загубил головия си усет и че не може да води атаката на „червените дяволи”.

Стоилов – царят на Казахстан

Мъри направи най-големия подвиг в кариерата си далеч от дома

Мнозина могат да кажат, че Брюж е едва петият отбор на Белгия (гледайки временното класиране в момента), че игра без много титуляри заради контузии и наказания и че не е мерило за Юнайтед. Но Руни имаше нужда именно от голове, за да повярва сам в себе си. Въпросът е да повтори представянето си и в неделното гостуване на Суонси, което ще е значително по-трудно.

В Белгия наказателната акция на Уейн Руни започна в 20-ата минута.

В 49-ата и 57-ата оформи своя хеттрик. А испанският халф Андер Ерера отбеляза четвъртия гол. Така първата задължителна цел пред Луис ван Гаал е изпълнена – да върне Манчестър Юнайтед в груповата фаза на Шампионската лига.

Миналия сезон „черените дяволи” не играха в турнирите, след като останаха седми в класирането.

Байер (Леверкузен) също не пропусна да намери място сред милионерите.

След като падна с 0:1 като гост на Лацио, германският тим срази „орлите” с 3:0 на своя земя.

Така Бундеслигата ще има четири представителя заедно с директно класиралите се Байерн, Волфсбург и Борусия (Мьонхенгладбах).

А италианската Серия А остава само с Ювентус и Рома.

В Леверкузен имаха много луд ден. Преди мача новината бе за трансфера на корейския национал Хюн Мин Сон в Тотнъм. „Шпорите” ще платят 30 милиона евро.

Кореецът бе изваден от групата за Лацио с официално обяснение – грип. Но всички предполагаха, че вече е в Лондон за медицински тестове. „Има запитване и ако се разберем, сделка ще има”, каза спортният директор на Байер Руди Фьолер.

На терена Байер бе пълен господар – Хакан Чалханоглу, Адмир Мехмеди и Карим Белараби вкараха головете, чиято стойност е точно 20 милиона евро – хонорарът от влизането в групите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията