Болт с трети дубъл в кариерата си

Спринтьорът от Ямайка взе и златото на 200 м

Sportinglife
Sportinglife 21:30 ч., 27 Авг 2015
0
113

Световният шампион на 100 м от Пекин 2015 Юсейн Болт спечели златото и на 200 м. Той финишира за 19,55 сек., което е най-добър резултата в света за годината. Втори, както и на 100 м остана американецът Джъстин Гатлин. Той финишира за 19,74 сек. Трети, с нов национален рекорд завърши Анасо Джободуана - 19,87 сек.

За Болт това е трети дубъл на световно първенство. Предишните два пъти бяха в Берлин през 2009 г. и в Москва 2013. Общо в кариерата си състезателят от Ямайка има вече 10 световни титли.

„Това означава много за мен. Щастлив съм с десетте златни медала, особено когато предварителните прогнози сочат, че ще загубя. Победите на 100 м са за хората и треньора ми, а тези на 200 м – за мен”, коментира Болт след успеха си.

„200 м е любимата ми дисциплина. Полагам изключителни усилия за тази дистанция. Ако съм в добра форма, се състезавам, ако не съм – не се състезавам. Единственото, което ме притесняваше преди световното първенство беше, че нямах достатъчно стартове този сезон”, допълни още новият световен шампион.

Оказа се обаче, че Болт не е единственият с добра скорост на това световно първенство. Докато спринтьорът от Ямайка даваше интервю на пистата след награждаването фен от публиката скочи и отмъкна шпайковете на Болт.

Бързата реакция на охраната обаче предотврати по-сериозен инцидент. Нарушителят бе заловен, а шпайковете – върнати на притежателя им. Болт прие ситуацията с усмивка.

По същият начин световният шампион реагира и на другия инцидент, при който оператор от телевизията го събори по време на почетната обиколка на пистата.

Последната изява на Болт в Пекин ще бъде на щафетата 4х100 м. Точният състав на Ямайка ще бъде утвърден утре, но вече е ясно, че световният шампион ще бъде последен пост. На същия, но в състава на САЩ ще бяга големият му съперник Джъстин Гатлин.

„Винаги има сериозно състезание между Ямайка и САЩ на 4х100 м. Мисля, че Джъстин сега ще бъде прекалено уморен. Не виждам прична поради, която да не победим”, заяви със самочувствие Болт.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията