Зинедин Зидан – как се става крал

Гениалният французин с взривния темперамент винаги изригваше в най-напечените моменти

Sportinglife
Sportinglife 10:55 ч., 01 Сеп 2015
0
5314
Getty Images

Зидан пък печели нови овации с играта си европейското, като цяло далеч по-ярка, отколкото на Мондиал 1998.

В кариерата си Зидан печели на практика всичко възможно – от турнира Интертото, през суперкупите на Италия и Испания, титлите в Серия А и Примера, Междуконтиненталната купа и Шампионската лига.

Преди Кристиано Роналдо да вдъхнови Реал към бленуваната десета КЕШ, именно Зидан е човекът, който носи на мадридчани последната им европейска корона.

През 2001/02 плеймейкърът се разписва на три пъти на европейската сцена и, както винаги, запасва шедьовъра си за финала.

В 45-ата минута на сблъсъка с Байер (Леверкузен) французинът вперва поглед в една висока топка и с изящен пирует от воле я изстрелва в мрежата на германците. Този гол решава изхода от двубоя.

Историческото попадение произвежда ефекта на гръм от ясно небе, който оставя зрителите със зейнала уста. Подобно изпълнение в момент, когато напрежението е достигнало своя връх, в най-важния възможен мач, е смайващо. Именно такива моменти качват Зидан на върха на световния футбол.

Днес Зизу тренира филиала на мадридчани – Реал Мадрид Кастиля. Сред възпитаниците му е и синът му Енцо. Останалите му три деца – Тео, Еляс и Лука – също тренират в школата на „Кралския клуб“.

По всичко личи, че бъдещето на семейство Зидан във футбола ще бъде блестящо.

Ако наследниците на Зизу притежават дори малка частица от гениалността и класата на баща си, в близко бъдеще футболните фенове ще станат свидетели как нов представител на фамилията колекционери престижни награди и трофеи.

Източник: These Football Times

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията