Уил Смит срещу "дупките в мозъка", причинени от футбола

Звездата се натовари с трудна мисия

Sportinglife
Sportinglife 16:10 ч., 01 Сеп 2015
0
1057
GETTY IMAGES

Но е самата истина. Случва се. Така е.

Уил Смит ще влезе в ролята на доктор Бенет Омалу, съдебен патолог, който открива хроничната травматична енцефалопатия през 2002 г. и участва в аутопсията на Сеау.

Филмът разказва за стремежа му лигата да започне да пази състезателите си, а не да ги изстисква и да ги захвърля депресирани, безпомощни и понякога мъртви. Омалу прави опити, но не може да успее сам.

След трейлъра, отзвукът в социалните мрежи беше голям. Темата се превърна във водеща в Twitter и Facebook.

Неминуемо дойде въпросът дали Уил Смит може да помогне. А от Fox са убедени, че той е човекът.

Идеята е простичка. Организиране на публични излъчвания и разпространение на идеята на "Сътресение" във водещите футболни центрове в страната. Сезиране на обшествени групи като асоциации на майките и т.н., които да подкрепят идеята за промяна на правилата.

Да бъдат канени политически фигури, които "ще искат да седнат и да се снимат с Уил Смит". А той от своя страна може да помогне да се сложи край на кризата. Смит може да предложи решения за промени в законодателство, които да направят футбола по-безопасен за децата.

И наистина - любима филмова звезда на милиони със сигурност може успешно да лобира за изготвяне и въвеждане на необходимите промени.

"Ние трябва да се възползваме от силата на социалните движения. Трябва да говорим на този език и трябва да кажем "не" и "бойкот". Трябва да кажем истините за общественото здраве на хората, които искат да ни чуят", казват от Fox.

И в компанията вярват, че това е начинът.

Изследванията и предупрежденията сами по себе си не могат да спрат кризата, но филмът може да помогне да се сложи началото.

Лентата ще направи премиера по Коледа и се очаква да покаже на тези близо 70% от населението на Щатите, които са луди по футбола, че той не е само пари и зрелище, но и причинява "дупки в мозъка".

Източник: "The Daily Beast"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията