Рекорден трансферен прозорец в Англия

Димитър Бербатов се размина с Астън Вила засега

Sportinglife
Sportinglife 00:25 ч., 02 Сеп 2015
0
899
Getty Images

Трансферният прозорец, който за клубовете от Острова, бе официално затворен на 1 септември, е най-разточителният в историята на Висшата лига. Това разкри BBC, след като официално на възможността за привличане на нови играчи бе сложен край.

Клубовете от Англия похарчиха за нови попълнения 850 милиона паунда, което се случва за първи път.

С основен принос за това е Манчестър Сити. „Гражданите” се разделиха със 136,9 милиона паунда като направиха пет от най-важните сделки това лято. Само за Кевин де Брюин и Рахийм Стърлинг клубът плати съответно 54,5 милиона и 49 милиона паунда.

В същото време Сити продаде играчи за 46,9 милиона лири, което прави разход от 90 милиона лири.

Най-големите сделки на последния ден

Антони Марсиал от Монако в Манчестър Юнайтед, 36 милиона лири

Върджил ван Дайк от Селтик в Саутхемптън, 11,5 милиона лири

Рамиро Фунес Мори от Ривер Плейт в Евертън, 9,5 милиона лири

Глен Мъри от Кристъл Палас в Борнемут, 4,7 милиона лири

В последния ден очаквано гвоздеят бе финализирането на сделката за Антони Марсиал, който смени Монако с Манчестър Юнайтед. Официално сума не бе оповестена, но според информациите става дума за сделка в размер на 36 милиона лири.

В последния възможен момент Астън Вила успя да договори привличането под наем за година на защитника на Ливърпул Тиаго Илори. Следващото лято клубът ще получи възможност и за окончателното му привличане.

Евертън пък уреди окончателното привличане на Аарън Ленън от Тотнъм. През втората половина на миналия сезон Ленън игра като преотстъпен, сега договорът му е за три години.

„Шпорите” обаче се провалиха в опита си да привлекат Саидо Бераино от Уест Бромич Албиън. Самият играч изрази разочарование от пропадналия трансфер и се закани повече да не играе за настоящия си клуб.

Не се осъществи и очакваният трансфер на Димитър Бербатов в Астън Вила. По информация на Скай Спортс предложението на тима от Бирмингам е било отхвърлено.

Според Би Би Си двете страни не са се разбрали заради високото възнаграждение на българина.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията