Kакво ще направи Фетел на „Монца”

Германецът ще трябва да заличи спомена от 2013 година

Sportinglife
Sportinglife 16:15 ч., 02 Сеп 2015
0
2347
Getty Images

Завръщането на Себастиан Фетел на „Монца” този уикенд ще е изключително интересно.

Германецът вече има зад гърба си повече от половин сезон като пилот на Ferrari, но е наясно, че ако не успее да спечели тифозите на легендарната писта край Милано, това ще му донесе проблеми.

Защото след феновете ще дойдат и проблемите с медиите, после със сложната политика във Ferrari и накрая можем да стане свидетели на горчив развод като този с Фернандо Алонсо от края на 2014 година.

Това е единият вариант.

Другият, на който се надява и Себ, е той да спечели умовете, а може би и сърцата на италианските запалянковци и те да повярват, че той е човекът, който може да повтори успехите на легендарния Михаел Шумахер и да върне любимия им Ferrari на върха във Формула 1.

Но първите стъпки ще са изключително трудни.

Защото когато за последен път тифозите демонстрираха отношението си към Фетел, то беше изключително лесно за дефиниране: чиста омраза, допълнена с освирквания и гневни викове.

Помните ли състезанието на „Монца” през 2013?

На подиума дори великия Джон Съртийс не успя да обуздае гневната тълпа, събрала се на пистата отдолу.

Джон помаха с ръце, каза няколко думи на италиански и след като разбра, че води загубена битка реши да изчака, за да види кога ще стихнат освиркванията към Фетел. Но това само влоши ситуацията.

Фетел току-що беше спечелил шестата си победа за 2013 година и беше на една ръка разстояние от четвъртата си поредна световна титла.

При това на „Монца”, пистата, на която спечели първата си победа във Формула 1 през 2008 година, още като пилот на Toro Rosso.

Всъщност, през 2013 Фетел трябваше да приеме, че навсякъде, където се появи на подиума, зрителите го освиркваха – резултат от действията му по време на Гран при на Малайзия в началото на сезона, когато той открадна победата на съотборника си Марк Уебър, след като не спази заповедите от бокса да не атакува австралиеца, който вървеше пред него.

Но на „Монца”, единствената писта, на която подиумът е точно над трасето, където след финала се събира публиката, реакцията към Себастиан беше много по-силна, а негативните емоции, насочени към Фетел, бяха усетени в цял свят.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията