Венгер: Трансферът на Марсиал е доказателство за липса на качество

Французинът прехвърли напрежението върху конкурентите

Sportinglife
Sportinglife 17:20 ч., 02 Сеп 2015
0
1574
GETTY IMAGES

Арсен Венгер е подложен на унищожителни критики, след като не успя да осъществи така нужния голям летен трансфер в Арсенал, но френският мениджър на "артилеристите" прехвърли напрежението върху конкуренцията по доста интересен начин.

Венгер заяви, че пазарът не е предлагал достатъчно качествени футболисти и посочи като пример трансфера на Марсиал в Манчестър Юнайтед.

За тийнейджъра беше платена огромна сума, която го превърна в най-скъпия футболист под 20 години.

Със само 52 мача в Лига 1 зад гърба му, сделката изглежда твърде рискована и Венгер смята, че в Юнайтед са се решили да действат заради ограничения избор, който са имали.

"Разбрах, че е вкарал 11 гола във френското първенство - сумата му подхожда. Но всичко това идва да подскаже, че не парите липсват в момента и желанието да се инвестира, а става въпрос за броя на предлаганите качествени играчи, които могат да подсилят нуждаещите се отбори", заяви Венгер.

"Така че аз съм щастлив от инвестициите, които направих. Купих Алексис Санчес, Месут Йозил, Петер Чех, Габриел Паулища, Дебюши... Това бяха добре похарчени пари."

"Проблемът в момента е да се намерят играчи, които да ти гарантират, че тимът ти ще стане по-силен, след като подпишат. Марсиал е огромен талант и е само на 19 години, но инвестицията също е огромна. Това показва, че не са много футболистите в света, които са готови да подсилят водещите отбори."

Венгер разкритикува и УЕФА за либерализирането на правилата на Финансовия феърплей и призова за по-голяма прозрачност.

"Разочарован съм от това, че промениха решенията си по време на трансферния прозорец. Това не беше правилно. Не съм против Манчестър Сити или ПСЖ да купуват скъпи футболисти, но правилата трябва да са ясни още преди началото на трансферния прозорец.

Ако ме попитате или пък аз ви попитам какво и истинското значение на Финансовия феърплей, няма да мога да ви отговоря, както и вие няма да можете. Материята е твърде сложна, за да бъде ефективна и е трудна за разбиране. Затова процесът трябва да се опрости."

"Всеки клуб трябва да се шири според това, което произвежда и генерира като приходи. Големият клуб е този, който има голяма фенска база", завърши Венгер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията