Въпросите преди старта на „Монца”?

Дали Ferrari ще има сили да зарадва тифозите?

Sportinglife
Sportinglife 15:10 ч., 03 Сеп 2015
0
1076
GETTY IMAGES

Въпреки очакваното превъзходство на пилотите на Mercedes в Гран при на Италия този уикенд, надпреварата на „Монца” ще трябва да отговори на някои интересни въпроси, които може да предопределят развоя на финалната част на сезона във Формула 1.

Дали Розберг ще се противопостави на Хамилтън?

На „Спа” Люис Хамилтън записа десетата си спечелена квалификация от 11 опита този сезон и превъзходството на Нико Розберг в битката за по-предна стартова позиция от 2014 година изглежда като отдавна отминал спомен.

Ако Люис спечели квалификациите на „Монца” и в Сингапур, той ще изравни рекорда на легендата Айртон Сена от осем поредни полпозишъна в рамките на един сезон.

Шефът на Mercedes Тото Волф вече обясни, че „Люис свършва половината работа за спечелването на победата в събота, когато печели полпозишъна” и Нико ще трябва да прекъсне тази серия, ако иска да има по-големи шансове за победа в неделя.

Какво ще направи Ferrari с новата версия на двигателя си?

Шансовете на Скудерията за домашна победа този уикенд не са особено големи, но Ferrari ще е най-сериозният преследвач на Mercedes на „Монца”.

Италианският тим не беше в най-добрата си форма на „Спа”, но въпреки това Себастиан Фетел имаше шанс за третото място на финала, докато не спука гума обиколка и половина преди края.

Подобно на „Спа”, скоростите на „Монца” са много високи и мощността на мотора за атака на дългите прави е решаващ фактор за успеха.

Скудерията ще участва с някои подобрения по двигателите в колите на Фетел и Кими Райконен, но шефът на тима Маурицио Аривабене предупреди тифозите да не очакват появата на „супер мотор”.

Всички очакват крачка напред от Ferrari, въпросът е колко голяма ще е тя?

Какво ще постигнат пилотите на Red Bull?

На „Спа” Дениъл Рикардо и Даниил Квят бяха скритите фаворити за място на подиума, но австралиецът отпадна заради повреда, а руснакът завърши четвърти.

Сега се очаква двамата да получат нови мотори за този уикенд, което означава наказания и преместване с по 10 места назад на старта, така че подиумът край Милано изглежда недостижима цел.

Но тук целта е добро представяне в Сингапур с новите двигатели, така че на „Монца” трябва да видим как върви развитието на колата на бившите световни шампиони.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията