Приключихме - 0:1 от Норвегия

Стадионът ясно си каза мнението за БФС и футбола ни

Sportinglife
Sportinglife 23:30 ч., 03 Сеп 2015
0
1000
Lap.bg

България отпада от Евро 2016, като дори надеждата за бараж вече е илюзия.

Норвегия пусна гилотината с 1:0 насред София, като Вегард Форен ни вкара елементарен гол след заучено статично положение.

Елементарен... Та той отборът ни бе толкова слаб, че гол можеше да ни се вкара по всякакви начини.

България направи най-лошия си мач в квалификациите, не създаде чисто голово положение и заслужено бе освиркан от трибуните.

Все по-малкото хора там, този път не повече от 10 000 зрители, негодуваха и срещу играчите, и срещу ръководството на БФС.

В края на лятото сме извън евротурнирите с клубните си тимове, далеч от някакви надежди на национално ниво...

Норвегия вече гледа към върха в групата с 13 точки. Ние имаме 8 и трябва да правим чудеса, за да ги изпреварим.

С тази игра това е напълно невъзможно.

Така черната серия продължава - не сме се класирали на голяма първенство от Евро 2004.

Няма и как да искаме обратното при условие, че нивото на "А" група е трагично, а легионерите ни са резерви, че и в групата не влизат в своите отбори.

Осемте ни точки дойдоха от победи над Азербайджан и Малта навън, както и ремита с Италия и Малта у дома.

Без домакинска победа няма как да имаш амбиции за каквото и да е.

След срещата селекционерът на националния отбор Ивайло Петев заяви, че е разочарован от загубата, но изводите за представянето на България, трябвало да се правят след последния двубой от квалификациите за Евро 2016.

"Имаме още мачове. Определено намаляват шансовете ни, но нека мине целият цикъл. Тогава ще правим генерални изводи", заяви Петев пред БНТ.

"Не беше с много високо качество двубоят, имаше голям залог. Очаквахме го. До гола бяхме неутрализирали силните страни на Норвегия. Знаех, че няма да има толкова положения. Лошото е елементарната грешка, която допуснахме при гола. Ние сбъркахме, те не сбъркаха. Имахме две-три ситуации, но не можахме да ги реализираме. Поздравявам футболистите и им благодаря.

Трябва да си вадим поуките и да продължим напред. Нормално е да има разочарование, както в тях (публиката), така и в нас. Аз им благодаря за подкрепата. Готов съм за критиките, това е нормално в България - когато биеш, те възхваляват, а когато падаш - всичко да се сипе върху теб и футболистите".

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че футболният съюз няма вина за слабите резултати на националния отбор. 

"Ние сме направили цялата стратегия за развитие, която не се изпълнява по клубовете и всеки си прави каквото си иска. Футболният съюз е направил абсолютно всичко. Ако някой търси вината в него, е сбъркал много", обяви Борислав Михайлов и коментира скандиранията на публиката към него за оставка в края на мача.

"Защо? Аз от 20 години не играя футбол, нито съм треньор на отбора. Аз правя това, което трябва да прави един президент. Българинът винаги има твърде високи очаквания във всичко, така че трябва да са по-търпеливи. Това са най-добрите футболисти в България, това е истината. 90% от играчите не играят в отборите си. Играта беше страхлива. Когато мачът е много важен, нашите играчи прегарят."

В другите мачове от нашата група Азербайджан и Хърватия завършиха 0:0, а Италия победи Малта с 1:0.

В класирането води "Скуадра Адзура" с 15 точки. С една по-малко на второто място има Хърватия, а Норвегия е с 13 на третата позиция. България е на четвърто място с 8 точки.

В неделя България гостува в Палермо на Италия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията