Бундеслигата помага на бежанци

Байерн организира тренировъчен камп за арабски деца

Sportinglife
Sportinglife 14:50 ч., 05 Сеп 2015
0
759
Twitter

Покъртителната гледка на загиналото момченце на брега на морето обиколи света. Стигна до сърцата на всеки човек. В опит да намерят нов живот хиляди бежанци намериха смъртта си по пътя към „земята“.

Германската Бундеслига вкупом се обяви, че трябва да помогне на бежанците. Всеки отбор намира свой начин да асистира на хората в беда.

Шампионът Байерн ще организира тренировъчни кампове за децата на бежанците. Ще помага кметството в Мюнхен. Всички деца ще получат пълно облекло на Байерн, ще бъдат хранени от клуба и ще им бъде дадена възможност за всекидневни тренировки.

„Като клуб ние имаме социални ангажименти – каза силният човек в управата Карл-Хайнц Румениге. - Наша кауза е да помогнем на децата, жените и мъжете, които са стигнали до Германия и се нуждаят от нас.“

На следващия домакински мач на „Алианц Арена“ футболистите на двата отбора ще излязат, хванали за ръка по едно от децата на бежанците. Посланието е да се интегрират новодошлите в Германия.

Испанската звезда на Байерн Хави Мартинес се яви като доброволец в полицията и заработи на гарата в Мюнхен, помагайки на пристигащите.

„Нашите големи благодарности към Хави, който се показа не само като голям футболист, но и голям човек“, написа в своя туитър акаунт мюнхенската полиция.

На последния си домакински мач Майнц срещу Хановер (3:0) не продаде 200 билета, за да влязат бежанци. На следващия двубой местата ще бъдат удвоени.

Създаден е проектът „Дошли в Дортмунд“ и вече няколкостотин неочаквани гости на града гледата безплатно дуела от Лига Европа Борусия – Од (7:2). Както и през миналия сезон Борусия (Мьонхенгладбах) ще организира транспорт за бежанци и при гостуванията си.

Вратарят на Хамбургер Рене Адлер и защитникът на Санкт Паули Ласе Собиех наеха хотелски стаи в Хамбург по проекта „Подали нощувка“.

Занесоха и лекарства на бежанците. Двамата са купили тенти, които да бъдат разположени на удобни места, за да има къде да нощуват бездомните. Във вторник Санкт Паули и Борусия (Дортмунд) ще изиграят приятелски мач под наслов „Добре дошли в Германия“.

Втородивизионният клуб от Хамбург е поканил 1000 бежанци, а доброволци ще са ангажирани да им помагат. Шалке пък издигна огромна видеостена до своя стадион „Фелтинс Арена“, където бежанци ще могат да гледат мачовете на отбора и да се хранят безплатно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията