Англия се класира за Евро 2016, Испания удари Словакия

Рууни изравни рекорд на Боби Чарлтън

Sportinglife
Sportinglife 04:50 ч., 06 Сеп 2015
0
909
GETTY IMAGES

Отборът на Англия подпечата класирането си за европейското първенство догодина след разгромно 6:0 като гост на Сан Марино. "Трите лъва" са на първо място в група "Е" със седем победи от седем мача.

Швейцария обърна драматично Словения от 0:2 до 3:2 между 80-та и 90-та минута на мача и е на втора позиция на шест точки след англичаните.

Поводът за празник в лагера на островитяните беше двоен, след като Уейн Рууни отбеляза своя 49-и гол за националния отбор и с това изравни вечния рекорд на легендата Боби Чарлтън.

Звездата на Манчестър Юнайтед се разписа от дузпа още преди да е изминал и четвърт час от началото на двубоя, който се игра на доста тежък терен.

Кристиан Броли си вкара автогол след половин час игра и Англия поведе с 2:0, а Рос Баркли, Хари Кейн и на два пъти Тио Уолкът се разписаха през второто полувреме.

Леонид Слуцки направи успешен дебют за Русия, след като "сборная" се наложи с 1:0 над Швеция и се доближи на точка от второто място в група "G", което заемат именно скандинавците.

Игор Смолников и Роман Широков направиха добра комбинация в 38-та минута, а Артьом Дзюба завърши атаката за крайното 1:0. Лидерът Австрия взе шеста победа в квалификациите от 7 мача след трудно 1:0 над Молдова.

Себастиан Прьодъл бе героят за домакините. В третия мач от групата Черна гора сломи Лихтенщайн с 2:0. Фатос Бечирай и Стеван Йоветич бяха авторите на попаденията.

Голове на Артьом Кравец, Андрей Ярмоленко и Йевхен Коноплянка през първото полувреме донесоха победа с 3:1 за Украйна над Беларус и оставиха "жълто-сините" в битката за директна квота.

Украинците са на три точки зад лидерите в "С" Испания и Словакия. Ла Фурия спечели домакинството си на Словакия с 2:0 с голове на Жорди Алба и Андрес Иниеста от дузпа през първото полувреме. Двата отбора са с по 18 точки, а Украйна има 15.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията